Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 20 april 2016 08:50

Arthy Lie's Taekwondo met 6 medailles terug uit Macapa Brazilië

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Arthy Lie's Taekwondo heeft Suriname afgelopen weekend met succes vertegenwoordigd in Macapa, Brazilië. Op dit internationale toernooi waren er 300 vechters aanwezig uit bijna alle staten van Brazilië, waaronder vechters uit hun nationale team.

Volgens de regels in Brazilië mag er in de leeftijdsklasse tot twaalf jaar en bij gekleurde banders niet naar het hoofd getrapt worden. Daarom werd besloten dat onze  vechters met een gekleurde band in de categorie zwarte banders- senioren zouden vechten. Leon Thakoer, onze jongste vechter, won in de klasse zwarte banders jeugd de gouden plak en bij de gekleurde banders zilver.

In de finale partij trapte hij twee keer naar het hoofd van zijn tegenstander en verloor hij die partij. Serginho Deel verloor in de semifinale partij door een oneerlijke beslissing van de scheidsrechter op 1 punt en moest hij maar genoegen nemen met een bronzen plak.

Geom Fredison won in zijn klasse de zilveren plak. Na in de eerste ronde met 5-0 te hebben voorgestaan gaf de Surinaamse vechter de voorsprong in de tweede en derde ronde uit handen vanwege een blessure en vermoeidheid. De verassing van de dag was ongetwijfeld Germar Altmann, groene bander, die in twee categorieën uitkwam n.l. Jeugd zwarte banders en Senioren zwarte banders tot 68 kg.

Altmann won van enkele Braziliaanse toppers en kon in de seniorenklasse zelfs goud behaald hebben als de arbiter objectief was. De arbiter weigerde in de finale partij een strafpunt toe te kennen aan de Braziliaanse tegenstander van Altmann, waardoor de Surinamer tenslotte op punten verloor. Het publiek liet duidelijk merken zij achter onze vechters te staan.

Coach Arthy Lie is zeer tevreden over het resultaat en vond het wel jammer dat hij door omstandigheden niet meer vechters kon meenemen. Hij ziet Brazilië als een geschikte plaats om ervaring op te doen. Het niveau is heel goed en de vechters zijn zeer gemotiveerd. Het eindresultaat: Leon Thakoer 1x goud en 1x zilver, Germar Altmann 2x zilver, Geom Fredison 1x zilver, Serginho Deel 1x brons.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 279 keer
Marsosur