Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 29 mei 2016 01:41

Serena van Dijk pakt tweemaal goud voor Suriname

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Serena van Dijk Serena van Dijk

De 10-jarige Serena van Dijk, zusje van Surinaamse taekwondo kampioen Tosh van Dijk, heeft voor Suriname tweemaal goud behaald in Aruba. Op de onderdelen stijlpatroon en Kyorugi behaalde de Surinaamse jeugdige rode bander elk eenmaal goud.

De Surinaamse delegatie werd op de zeventiende International Aruba Open Taekwondo Championships vertegenwoordigd door de teakwondokas van Yeshuwa Warriors en Yu-Sin.

In totaal behaalden de Surinaamse taekwondokas, die velen daar in Aruba voor het eerst waren, acht gouden plakken, waarvan zes op het onderdeel Kyorugi en twee op het onderdeel stijlpatroon, terwijl tot best Junior Fighter van het toernooi werd uitgeroepen Dyon Oniel van Yu-Sin.

Verder was de Surinaamse delegatie ook goed voor zes zilver (vier Kyorugi & twee stijlpatroon) en een brons voor stijlpatroon. Volgens Tosh van Dijk hebben onze teakwondokas vaker meegedaan aan dit toernooi en is het zeker een toernooi waar je veel internationale ervaring kan opdoen. 'Het is een toernooi op niveau waar je flink aan je trekken kan komen als junior die internationaal ervaring wilt opdoen', aldus Tosh van Dijk.

Zusje Serena liep haar stijlpatroon foutloos af in de leeftijdscategorie 10-11 jaar vanaf blauwe band naar boven. De Surinaamse was enorm goed voorbereid en behaalde zij dus ook zonder twijfel haar eerste gouden plak voor Suriname. Vooral de judges waren enorm onder de indruk.

Ook op het onderdeel Kyorugi was Serena goed voor goud. Jammer genoeg kon zij op dat onderdeel haar krachten niet meten, omdat haar tegenstandster zich had teruggetrokken. De 10-jarige Surinaamse rode bander ging dus opzoek naar een waardige tegenstandster van haar leeftijdklasse en bandgraad, echter zonder succes.

'Wij vonden het jammer want zij wilde echt vechten. Wij hebben ook gezien dat zij zich wilde bewijzen, want ze heeft hard hiervoor getraind', zei broer Tosh verder. Een deel van de Surinaamse delegatie vertrekt op 30 mei richting Suriname en het ander deel wordt op 1 juni terug verwacht.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 373 keer Laatst aangepast op zondag, 29 mei 2016 03:37
Marsosur