Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 30 oktober 2016 14:09

Andy Murray klopt Tsjonga in finale ATP-toernooi Wenen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Andy Murray Andy Murray

Andy Murray heeft het ATP-toernooi van Wenen gewonnen. De Schot won met 6-3, 7-6 van Jo-Wilfried Tsonga. De Brit was in de finale lange tijd superieur, maar nadat Tsonga op 3-4 in de tweede set zijn eerste breakpoint had benut, was het weer spannend.

In de tiebreak was Murray net iets beter: 8-6. Murray stond voor de elfde keer dit jaar in een ATP-finale en greep voor de zevende keer de titel. In totaal is het zijn 42ste toernooizege. Als de Schot volgende week het toernooi van Parijs wint en Novak Djokovic daar de finale niet weet te halen, is Murray de nieuwe nummer één van de wereld. 

Cilic verslaat Kei Nishikori in finale van Basel
Marin Cilic heeft het indoortoernooi van Basel gewonnen. In de finale schoof de Kroaat de Japanner Kei Nishikori met 6-1 en 7-6 aan de kant. In de eerste set kwam Kei er in de opslaggames van Cilic amper aan te pas met slechts 4 gescoorde punten. In de tweede set bleven breaks uit, al kreeg Nishikori drie kansen en Cilic zelfs zeven. Cilic boekte in Basel, waar Roger Federer zeven keer de beste was, zijn 16de toernooizege. Nishikori had 7 van de 11 vorige duels met Cilic gewonnen, maar de Kroaat was hem de baas in de finale van de US Open in 2014 en dit jaar op Wimbledon (toen gaf Nishikori in de tweede set op).

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 139 keer Laatst aangepast op zondag, 30 oktober 2016 14:56
Marsosur