Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 28 november 2016 16:53

Delbonis haalt Davis Cup binnen voor Argentinië

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Federico Delbonis Federico Delbonis

Na vier verloren finales heeft Argentinië zondag wel de Davis Cup gewonnen. In de beslissende vijfde partij in de finale was Federico Delbonis in drie sets te sterk voor de Kroaat Ivo Karlovic: 6-3, 6-4 en 6-2. De eindstand is 3-2 voor de Argentijnen.

Delbonis, die vrijdag nog in vijf sets van Marin Cilic verloor, gaf in Zagreb geen set weg tegen de 37-jarige Karlovic. Na de verloren finales in 1981, 2006, 2008 en 2011 trekt Argentinië nu wel aan het langste eind. Kroatië stond na het gewonnen dubbelspel van zaterdag met 2-1 voor en Cilic had eerder op zondag de uitgelezen kans om de Davis Cup binnen te halen voor zijn land. Hij won tegen Juan Martin Del Potro zijn eerste twee sets: 6-7 en 2-6, maar dat bleek niet genoeg.

De Argentijn toonde veerkracht in de bijna vijf uur durende partij en won drie sets op rij: 7-5, 6-4 en 6-3. Door Del Potro's comeback moest het duel tussen Delbonis en Karlovic beslissing brengen in de finale om de Davis Cup. Del Potro, die jarenlang kampte met blessures, liep tegen Cilic een gebroken vinger op. "Het maakt me niet uit, als we de Davis Cup maar winnen'', zei hij na zijn partij. Die wens kwam even later uit. "Dit is een van de grootste overwinningen uit mijn carrière. Ik wil iedereen bedanken die mij ervan heeft overtuigd niet te stoppen met tennis. Want ik was heel dicht bij dat besluit. Gelukkig heb ik het niet gedaan.''

Kroatië verzuimde zondag voor de tweede keer in de historie de Davis Cup te winnen. In 2005 wonnen de Kroaten de prijs voor het eerst. Ook toen deed Karlovic mee.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 175 keer Laatst aangepast op maandag, 28 november 2016 16:59
Marsosur