Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 26 januari 2016 07:00

Serena Williams en Agnieszka Radwanska in halve finale Melbourne

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Agnieszka Radwanska Agnieszka Radwanska

Serena Williams heeft dinsdag eenvoudig de halve eindstrijd van de Australian Open bereikt ten koste van Maria Sharapova. De 34-jarige Amerikaanse zegevierde met 6-4 en 6-1 in de Rod Laver Arena.

Van de 21 ontmoetingen met Sharapova heeft Williams er nu negentien in winst omgezet. De titelverdedigster had wel moeite om op gang te komen, want het was Sjarapova die als eerste een break plaatste. De Russin hield haar voorsprong echter niet vast en verloor vanaf 4-4 in de eerste set liefst zeven games op rij. Sharapova bracht de stand in het tweede bedrijf nog terug tot 5-1, maar kon niet voorkomen dat Williams de wedstrijd uitserveerde.

De Amerikaanse sloeg liefst twintig winners meer dan de Russin: 31 om elf. Williams baalde van haar matige optreden in de beginfase. "De hele week ben ik al scherp, daarom is het jammer dat ik dat vandaag even niet was. Aan het begin van de tweede set nam ik me voor net zo te spelen als in de eerdere duels."

Agnieszka Radwanska
Agnieszka wist zich eveneens voor de halve finales te plaatsen. De Poolse had geen kind aan Carla Suárez. Setstanden 6-1 en 6-3. De Poolse zal zelf ook raar opgekeken hebben van het gebrek aan weerstand. Ze speelde immers echt niet zo goed, maar haar tegenstandster maakte er een potje van. De Spaanse, die vier keer eerder een kwartfinale van een grandslamtoernooi speelde en er nooit een won, produceerde de ene na de andere afzwaaier. Suárez maakte in de tweede set een paar mooie punten. De missers bleven echter overheersen,waardoor Radwanska zich voor de tweede keer halvefinalist in Melbourne mag noemen.        

Kwartfinales (bovenste helft schema):   
Serena Williams - Maria Sharapova: 6-4,6-1                                        
Agnieszka Radwanska - Carla Suárez: 6-1,6-3
                                        
Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 154 keer
Marsosur