Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 26 januari 2016 13:48

Federer in halve finale tegen Djokovic in Melbourne

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Novak Djokovic Novak Djokovic

Roger Federer staat in Melbourne voor de twaalfde keer in zijn loopbaan in de halve finales van de Australian Open. De Zwitser, viervoudig winnaar, was met 7-6, 6-2 en 6-4 Tomás Berdych de baas. In de eerste set waren de twee nog zeer aan elkaar gewaagd.

De Tsjech plaatste de eerste servicebreak, de Zwitser deed snel wat terug. Naarmate het einde van de set naderde, gaven Federers precisie, diens scherpe  ogen en een beetje geluk de doorslag. Waar de voormalig nummer een drie keer met succes gebruikmaakte van HawkEye, zag de Tsjech z'n bal op setpunt via de netband net buiten de lijnen belanden. Berdych trachtte het verlies snel  van zich af te zetten, maar na weer een succesvolle HawkEye van zijn opponent in het begin van de tweede set, was hij even de wanhoop nabij. Federer rook bloed en met weergaloos en vrijwel foutloos tennis had hij binnen een mum van tijd ook de tweede set in  de wacht gesleept. Nog een keer rechtte Berdych zijn lange rug. Met een paar mokerslagen pakte de Tsjech opnieuw de eerste break, maar ook dit keer bleek het vergeefs. Federer was snel weer bij de les, maakte gelijk en sloeg op 4-4 in een lange game toe. Even later was de winst na twee uur en een kwartier binnen.                  

Novak Djokovic
Ook Novak Djokovic is doorgedrongen tot de halve finales van de Australian Open. De Serviër won met 6-3,6-2 en 6-4 van Kei Nishikori. Nishikori had op weg naar de laatste acht indruk gemaakt met solide zeges, terwijl Djokovic het in de vorige ronde buitengewoon lastig had tegen Gilles Simon.Het publiek ging er dan ook eens goed voor zitten,want een stunt leek tot de mogelijkheden te behoren. De fans van Nishikori kwamen echter van een koude kermis thuis. De vijfvoudig toernooi-winnaar was oppermachtig en maakte korte metten met de Japanner. De start van Nishikori was nog wel hoopgevend, maar een zwakke game op 2-3, die hij afsloot met een dubbele fout, kostte hem de eerste set.                                        

In de tweede set leverde Nishikori met enkele afzwaaiers direct z’n opslag in. In het vervolg was zijn spel veel te wisselvallig. Met prima tennis dwong hij vijf breekkansen af, maar die wist de Japanner niet te benutten terwijl hij op 1-3 nogmaals gebroken werd. In de derde set leefde Nishikori even op. Djokovic werd twee keer gebroken, maar sloeg beide keren direct terug en snoepte de Japanner op 3-3 opnieuw zijn  opslag af. Nishikori vocht voor wat hij waard was, maar kon het tij niet keren.

Kwartfinales:                          
Novak Djokovic - Kei Nishikori: 6-3,6-2,6-4                                      
Roger Federer - Tomás Berdych: 7-6,6-2,6-4

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 225 keer Laatst aangepast op dinsdag, 26 januari 2016 13:51
Marsosur