Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 28 januari 2016 12:52

Serena Williams en Angelique Kerber spelen om titel in Melbourne

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Serena Williams Serena Williams

Serena Williams en Angelique Kerber strijden zaterdag om de titel op de Australian Open. De Amerikaanse won donderdag in de halve finale van de Poolse Agnieszka Radwanska, de Duitse Kerber rekende af met de Britse Johanna Konta.

De 34-jarige Williams liet Radwanska kansloos met 6-0 en 6-4. Vanwege de regenachtige omstandigheden in Melbourne werd gespeeld onder een gesloten dak in de Rod Laver Arena.
In de eerste set was Williams zeer dominant; bijna elke rally besliste ze in haar voordeel. Radwanska, die al haar vorige acht ontmoetingen tegen de Amerikaanse had verloren, liet zich pas bij een 3-1 achterstand in het tweede bedrijf gelden. Mede door het slordige spel van Williams kwam ze terug tot 4-4. Williams schakelde op dat moment een tandje bij en zag haar finaleplaats nooit in gevaar komen. De Amerikaanse jaagt op haar 22ste Grand Slam-titel en haar zevende eindzege in Melbourne.

De 28-jarige Kerber had net als Williams aan twee sets voldoende om de finale te bereiken. De Britse Konta boog met 5-7 en 2-6 het hoofd voor de als zevende geplaatste Duitse. Konta, die debuteerde op de Australian Open, maakte te veel onnodige fouten om het Kerber echt lastig te maken. Met name in de tweede set hoefde de Duitse weinig meer te doen dan de bal in het spel te houden om een punt te maken. Kerber debuteert zaterdag in een Grand Slam-finale. Van haar zes vorige duels met Williams verloor de Duitse er liefst vijf.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 192 keer
Marsosur