Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 30 januari 2016 11:37

Angelique Kerber winnares Australian Open

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Duitse Angelique Kerber heeft voor een enorme stunt gezorgd door ten koste van Serena Williams de Australian Open te winnen. De Duitse was Williams in een boeiende finale met 6-4,3-6 en 6-4 de baas en pakte zo haar eerste grandslamtitel.

De 28-jarige Kerber, die slechts een van haar vorige zes duels met Williams had gewonnen en in de overige duels geen set pakte, had weinig last van plankenkoorts in haar eerste grand-slamfinale. Kerber speelde nagenoeg foutloos in de eerste set. Daarentegen grossierde de Amerikaanse na een overtuigende eerste game, die ze op love won, in fouten. Williams had tijdens deze Australian Open in de eerste ronde tegen Camilla Giorgi haar meeste fouten gemaakt en tegen Kerber noteerde ze er in de eerste set al 23. Ze kwam terug van 1-3 naar 3-3, maar werd direct weer gebroken na een mislukte forehandvolley en kon die break daarna niet meer wegpoetsen. 

Kerber sloot de eerste set af met een lovegame, maar Williams veerde op na het eerste set verlies in deze editie. Ze nam soepel afstand in de tweede set, waarin haar foutenlast aanzienlijk daalde. Wie dacht dat met Williams' herstel de spanning na twee sets verdwenen was, had het mis, want Kerber kwam in de derde  set op 2-0 na een break op love. Williams herstelde in de derde set het evenwicht, maar de problemen waren geenszins voorbij voor de Amerikaanse. Ze werkte in de zesde game, waarin ze twee dubbele fouten liet noteren, vier breakpoints, weg maar capituleerde op het vijfde door een forehandmisser.  
                                      
Met de Daphne Akhurst Memorial Cup in haar blikveld, verzuimde Kerber op 5-3 te match uit te serveren. Een game later sloeg ze wel toe op de service van Williams, die op het eerste matchpoint een forehandvolley zag mislukken. Kerber werd de eerste Duitse winnares van een grandslamtoernooi sinds Steffi Graf in 1999 op Roland Garros haar laatste van 22 grandslamtitels pakte.

Finale:
Angelique Kerber - Serena Williams: 6-4,3-6,6-4

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 203 keer
Marsosur