Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 16 januari 2017 17:50

Angelique Kerber met moeite naar tweede ronde Australian Open

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Angelique Kerber Angelique Kerber

Angelique Kerber is haar jacht op titelprolongatie bij de Australian Open begonnen met een moeizame overwinning. De Duitse nummer 1 van de wereld had in de eerste ronde aanvankelijk weinig te duchten van Lesia Tsoerenko uit Oekraïne.

Uiteindelijk bracht Kerber zichzelf toch nog in de problemen nadat ze in de tweede set een matchpoint had laten liggen. Twee dagen voor haar 29ste verjaardag trok Kerber de partij uiteindelijk door een sterke derde set wél naar zich toe. Ze won met 6-2, 5-7 en 6-2. De Duitse treft in de volgende ronde haar 21-jarige landgenote Carina Witthöft, die Eri Hozumi uit Japan versloeg met 7-5 en 7-6. Kerber veroverde vorig jaar in Melbourne haar eerste grandslamtitel. De Duitse won later in het jaar ook de US Open en loste Serena Williams af als aanvoerster van de wereldranglijst.

Simona Halep
De als vierde geplaatste Simona Halep heeft de eerste ronde van de Australian Open niet overleefd. De Roemeense verloor in Melbourne van de Amerikaanse Shelby Rogers. Het werd 6-3, 6-1. Halep kon vanaf de start niet overtuigen. Ze liet zich in de zesde game al verrassen en werd gebroken door Rogers, die daarmee de set won. Rogers, de nummer 52 van de wereld maakte vooral met vele winners het verschil. In de tweede set was het verschil nog groter. De Roemeense pakte nog wel de openingsgame, maar werd daarna volledig overtroefd door Rogers die met zes games op rij de wedstrijd won en daarmee een ticket voor de tweede ronde bemachtigde. Vorig jaar werd Halep in Australië ook in de eerste ronde uitgeschakeld.

Kiki Bertens
Voor Kiki Bertens zijn de Australian Open al na de eerste ronde afgelopen. Bertens kwam tegen de Amerikaanse Varvara Lepchenko niet in haar ritme en verloor met 5-7 en 6-7. Bertens, die vorig jaar ook al in eerste ronde strandde, had veel moeite met het directe spel van Lepchenko. Met vechttennis hield onze landgenote toch lang gelijke tred. Kansen kreeg ze voldoende, maar van haar vijftien breakpoints benutte Bertens er welgeteld drie. Zo liet ze er op 5-5 in de eerste set maar liefst vijf liggen. "Op de belangrijke punten was het goede tennis niet daar", sipte Bertens. "Het was zelfs belabberd."

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 74 keer
Marsosur