Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 17 januari 2017 16:41

Djokovic zet Verdasco in drie sets opzij op de Australin Open

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Novak Djokovic Novak Djokovic

Novak Djokovic heeft dinsdag de tweede ronde bereikt van de Australian Open. De titelverdediger zette zijn tegenstander Fernando Verdasco in drie sets opzij met 6-1, 7-6 en 6-2. Djokovic kwam alleen even in de problemen tijdens de tweede set.

De Serviër, die eind vorig jaar zijn koppositie op de wereldranglijst moest afstaan aan Andy Murray, leverde vroeg in de tweede set zijn service in. Djokovic knokte zich echter snel weer terug en sleepte er een tiebreak uit. Daarin kwam de Serviër na een voorsprong van 3-0 met 4-3 achter te staan, maar vier fouten op rij van Verdasco bezorgden Djokovic alsnog de winst. Daarna was het verzet van de 33-jarige Spanjaard gebroken.

Robin Haase
Robin Haase is uitgeschakeld in de eerste ronde van de Australian Open. De 29-jarige Hagenaar gaf goed partij, maar moest na een lange strijd toch buigen voor Alexander Zverev. De als 24ste geplaatste Duitser won met 6-2, 3-6, 5-7, 6-3 en 6-2. Haase begon als nummer 57 van de wereld aan de Australian Open, waar hij het met de loting niet bepaald getroffen had. De 19-jarige Zverev geldt als een van de grootste talenten. Haase sneuvelde vijf jaar op rij in de eerste ronde van het grandslamtoernooi in Australië. In 2011 wist hij de derde ronde te bereiken. Hoewel de Nederlandse tennisser in de afsluitende set een dubbele break incasseerde, was hij zeker niet kansloos tegen de Duitser. Haase had in de vierde set een break voorsprong maar verspeelde die bij 3-2 en verloor toen 8 games op rij. Dat kon hij niet meer goedmaken.

De 29-jarige Hagenaar verzuimde in de vierde set bij een 2-1 voorsprong en een break voor zijn voorsprong uit te bouwen en zo de partij in de eerste ronde van het grandslamtoernooi in Melbourne binnen te slepen. In plaats daarvan liet hij de Duitser terugkomen en verloor hij zijn partij in vijf sets. 'Het was een goede wedstrijd, maar omdat ik die kansen op een dubbele break in de vierde set miste, zit ik hier toch met het gevoel van: dit is een gemiste kans. Ik heb het aan mezelf te wijten.' Haase verzuimde de wedstrijd koel uit te serveren toen de Duitser in de problemen raakte. 'In de tweede set ging het gelijk op en toen zag je dat hij ook niet zo zeker was van zijn zaak. Toen werd ik onrustig en dan merk je dat je meer fouten gaat maken. In mijn hoofd was het bij wijze van spreken al 3-0.'

Rafael Nadal
De 30-jarige Nadal had twee uur en vier minuten nodig om zijn Duitse tegenstander in drie sets te verslaan: 6-3, 6-4 en 6-4. Vorig jaar verloor Nadal nog in de eerste ronde in Melbourne. De vijftienvoudig Grand Slam-winnaar zei geen enkele hinder meer te ondervinden van een oude polsblessure, die hem van medio oktober tot eind december aan de kant hield. "Het is heel belangrijk dat ik geen last meer heb. Als je niet volledig fit bent, is alles moeilijker", aldus Nadal. Nadal, winnaar van het toernooi in 2009, treft in de volgende ronde de Cyprioot Marcos Baghdatis, die zijn tegenstander Mikhail Youzhny bij een 6-3 en 3-0 stand zag opgeven.

Milos Raonic
De als derde geplaatste Milos Raonic bereikte ook zonder setverlies de volgende ronde. De Canadees, die dit seizoen werkt met Richard Krajicek als coach, klopte Dustin Brown met 6-3, 6-4 en 6-2.

Dominic Thiem
De als achtste geplaatste Dominic Thiem was in vier sets te sterk voor de Duitser Jan-Lennard Struff. De Oostenrijker zegevierde met 4-6, 6-4, 6-4 en 6-3.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 61 keer
Marsosur