Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 18 januari 2017 18:50

Federer, Wawrinka en Nishikori eenvoudig door op Australian Open

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Roger Federer Roger Federer

Zeventienvoudig Grand Slam-winnaar Federer won in drie sets van Noah Rubin met 7-5, 6-3 en 7-6. In de derde set stond Federer lange tijd een break achter, maar de Zwitser dwong toch een tiebreak af. Daarin liet Federer zijn opponent kansloos.

De 35-jarige Federer is na blessures aan zijn knie en rug afgezakt naar de zeventiende plek op de wereldranglijst. De routinier jaagt in Melbourne op zijn eerste eindzege in een Grand Slam sinds 2012. De Australian Open won hij viermaal, voor het laatst in 2010. In de derde ronde treft Ferderer Tomas Berdych. De als tiende geplaatste Tsjech versloeg zijn Amerikaanse opponent Ryan Harrison met 6-3, 7-6 en 6-2.

De als vierde geplaatste Wawrinka rekende in drie sets af met de Amerikaan Steve Johnson. Het werd 6-3, 6-4 en 6-4. Na een uur en 51 minuten had de Zwitser de partij naar zich toe-getrokken. In de eerste ronde had Wawrinka nog vijf sets nodig tegen de Slowaak Martin Kliazan. Wawrinka staat voor de tiende keer in zijn carrière in de derde ronde op de Australian Open. Hij won het toernooi in 2014. Wawrinka kon tegen Johnson vijf breakpoints wegwerken. In elke set plaatste de Zwitser zelf wel een break, waardoor hij de partij zonder problemen naar zich toe kon trekken.

Nishikori was zijn tegenstander, de Fransman Jeremy Chardy, in drie sets met 6-3, 6-4 en 6-3 de baas in de Hisense Arena. Twee dagen eerder had de Japanner diep moeten gaan tegen de Rus Andrei Kuznetsov. Toen had hij vijf sets en ruim drie uur nodig om zijn tegenstander op de knieën te krijgen. Tegen Chardy was Nishokori veel beter op dreef met zeven breaks tegen drie breaks voor de Fransman. In iets meer dan twee uur had de 27-jarige Japanner de winst binnen. Nishikori kwam vorig jaar tot de kwartfinales op de Australian Open. In de derde ronde neemt hij het op tegen de Slowaak Lukas Lacko.

Ook Jo-Wilfried Tsonga had maar drie sets nodig. De als twaalfde geplaatste Fransman stuurde de Serviër Dusan Lajovic naar huis met 6-2, 6-2 en 6-3.

Ondanks een enkelblessure heeft Andy Murray zich woensdag geplaatst voor de derde ronde op de Australian. De enkel van Murray klapte in zijn partij tegen Andrey Rublev tijdens de derde set dubbel toen hij zich verstapte. De nummer één van de wereldranglijst moest zich laten behandelen aan het gewricht, maar kon verder spelen. De Schot versloeg de Russische qualifier vrij eenvoudig met 6-3, 6-0 en 6-2. In het restant van de derde set ondervond Murray duidelijk last van zijn enkel, maar het verhinderde hem niet om de wedstrijd te winnen. Hij benutte zijn derde matchpoint. In de derde ronde staat Murray tegenover de Amerikaan Sam Querrey. Murray bereikte al vijfmaal de finale van de Australian Open, maar won het toernooi nog nooit.

De als veertiende geplaatste Kyrgios won de eerste twee sets van de Italiaan Andreas Seppi, maar ging daarna in een thriller van ruim drie uur alsnog onderuit: 6-1, 7-6, 4-6, 2-6 en 8-10. Het was al de zevende keer deze eeuw dat de 32-jarige Seppi een vijfsetter won op de Australian Open. De omstreden Kyrgios, die eind vorig jaar voor drie weken werd geschorst omdat hij een partij op de Shanghai Masters opzichtig had laten lopen, was de belangrijkste hoop voor het Australische publiek op de eindzege, maar de 21-jarige nummer dertien van de wereld maakte te veel onnodige fouten tegen Seppi. De 21-jarige Kyrgios zette in 2015 met een plek in de kwartfinale zijn beste prestatie neer bij het Grand Slam-toernooi in eigen land. Vorig jaar strandde hij in de derde ronde.

Voor Marin Cilic (7) viel het doek. De Brit Daniel Evans,die vorige week in Sydney voor het eerst de finale haalde van een ATP-toernooi, wees de Kroaat met 3-6,7-5,6-3 en 6-3 terug. Cilic kwam tot 14 aces en sloeg 55 winners, maar liet ook 69 onnodige fouten noteren. De winnaar van de US Open van 2014 benutte ook slechts 3 van zijn 19 breekkansen.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 42 keer
Marsosur