Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 22 januari 2017 14:51

Zverev stuurt Andy Murray terug naar huis in Melbourne

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Andy Murray Andy Murray

Mischa Zverev heeft op de Australian Open voor een enorme stunt gezorgd door Andy Murray in de vierde ronde de weg te versperren. De Duitse nummer 50 van de wereld won met 7-5, 5-7, 6-2 en 6-4. Murray speelde niet zijn beste tennis.

Dat was vooral de verdienste van Zverev. Met z'n servicevolley ontregelde hij het spel van de Schot, die maar geen doorgang kon vinden bij de Duitser. Zijn passeerslagen eindigden vaak in het net en de lobs vielen steeds net verkeerd. Zverev bleef kalm in de vierde set, ook na een misser met een smash op een belangrijk moment. Zijn eerste matchpoint was direct raak.

Roger Federer
Roger Federer heeft zich zondag met moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. De 17-voudig Grand Slam-winnaar rekende in een vijfsetter af met Kei Nishikori: 6-7, 6-4, 6-1, 4-6 en 6-3. De 35-jarige Federer, die deze week in Melbourne zijn officiële rentree maakte na een knieblessure, kende een slechte start tegen de Japanner. Binnen de kortste keren keek hij tegen een 5-1 achterstand aan. De viervoudig winnaar in Melbourne, afgezakt naar de zeventiende plek op de wereld-ranglijst, herstelde zich en boog de achterstand om naar een 6-5 voorsprong. In de tiebreak ging het echter alsnog mis voor de voormalig nummer één.

Echt ondersteboven leek de Zwitser niet door het setverlies. In de tweede en derde set benaderde Federer het hoge niveau dat hij in de vorige ronde haalde tegen Tomas Berdych. Federer leek op een relatief simpele overwinning af te stevenen, totdat hij bij 3-2 in het vierde bedrijf na een slordige game werd gebroken en daarna ook de set moest inleveren. In de beslissende vijfde set toonde de acht jaar oudere Federer zich vooral de fittere van de twee. Nishikori moest zich laten behandelen aan zijn heup en kwam een 3-0 achterstand niet meer te boven. Federer speelt in de volgende ronde tegen de Duitser Mischa Zverev, die eerder op de dag voor een grote verrassing zorgde door nummer één van de wereld Andy Murray uit het toernooi te slaan.

Stanislas Wawrinka
Stanislas Wawrinka schaarde zich onder de laatste acht door Andreas Seppi te verslaan. De Zwitser, in Melbourne als vierde geplaatst, versloeg zijn opponent met driemaal 7-6. De Italiaan brak direct door de opslag van Wawrinka, maar twee games later had de winnaar van 2014 de schade hersteld. Vervolgens gaven de twee elkaar geen duimbreed meer toe. Pas diep in de derde set viel er weer een break te noteren. Maar ook die werd direct hersteld. In de tiebreaks toonde Wawrinka eens te meer aan dat hij op de grote punten net dat beetje meer kan geven. Op z’n tweede matchpoint besliste hij de partij met een vlammende servicereturn.

Wilfried Tsjonga
Wawrinka ontmoet in de kwartfinales oudgediende Jo-Wilfried Tsonga, die in 2008 bij zijn tweede deelname aan de Australian Open al finalist was. De Franse maakte met 6-7, 6-2, 6-4 en 6-4 een eind aan het sprookje van de 27-jarige Brit Daniel Evans. De mondiale nummer 67 kwam vorig jaar bij zijn debuut in Melbourne niet door de openingsronde, maar baarde ditmaal opzien door onder anderen Marin Cilic en Bernard Tomic te elimineren. Evans kon Tsonga alleen in de eerste set bijbenen, al moest hij wel vier breakpoints overleven alvorens hij de tiebreak met een smash besliste. Daarna kende de Fransman geen problemen meer.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 54 keer
Marsosur