Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 23 januari 2017 09:22

Serena Williams bereikt de kwartfinales bij Australian Open

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Serena Williams Serena Williams

Serena Williams heeft de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De Amerikaanse was met 7-5 en 6-4 Barbora Strýcová de baas. De wisselvallig spelende Williams had aanvankelijk haar handen vol aan de als 16de geplaatste Tsjechische.

Strýcová vocht voor wat ze waard was en wist de opslag van de zesvoudige kampioene in de eerste set drie keer te breken. Williams maakte die wel steeds meteen weer goed. Liefst zeven setpunten werkte Strýcová weg, maar op het achtste sloeg Williams toe met een afzwaaier. En ook in de 2de set bleef de Tsjechische goed weerstand bieden. De favoriet in Melbourne gaf de partij echter niet meer uit handen

Johanna Konta
Williams zal het in de kwartfinales tegen Johanna Konta vast nog lastiger krijgen. De als 9de geplaatste Engelse, die nog geen set verloor, liet ook tegen Jekaterina Makarova haar grootse vorm zien en won met 6-1 en 6-4. De Russin en de Britse troffen elkaar vorig jaar ook al in de vierde ronde en toen won Konta uiteindelijk met 8-6 in de derde set. Ditmaal had Makarova in de eerste set geen schijn van kans tegen Konta, die vrijwel foutloos speelde. In de tweede set wist Makarova beter tegenstand te bieden en kwam ze zelfs op 4-1. De 26-jarige Britse won echter vijf games op rij en treft nu Williams voor het eerst in haar leven.

Mirjana Lucic-Baroni
Na Venus en Serena Williams bereikte Mirjana Lucic-Baroni als derde dertiger de laatste acht. De 34-jarige Kroatische won met 6-4 en 6-2 van Jennifer Brady. De 21-jarige Amerikaanse speelde pas haar tweede grandslamtoernooi uit haar leven en zal ongetwijfeld verguld zijn met een cheque van ruim 150.000 euro. Toch zal ze met gemengde gevoelens op haar nederlaag terugkijken. Zeker in de eerste set kreeg ze volop kansen. De vijf breekpunten bleven echter onbenut. Lucic-Baroni staat voor het eerst sinds 1999 weer in de kwartfinales van een grandslam-toernooi. In dat jaar haalde ze als jong talent de halve finales op het gras van Wimbledon.

Karolina Pliskova
Karolína Plísková haalde moeiteloos de kwartfinales. De verliezend finaliste van de US Open won met tweemaal 6-3 van de 22-jarige Australische Daria Gavrilova. Plísková had in haar eerste twee duels maar vier games verloren, maar ontsnapte vervolgens tegen Jelena Ostapenko aan uitschakeling. In de derde set kwam ze terug van 2-5,waarna ze met 10-8 won. Met Gavrilova, die in de vorige ronde Timea Bacsinszky had verslagen, had ze minder moeite. Ze sprong wel slordig met haar breekpunten om, maakte veel onnodige fouten en had drie matchpoints nodig, maar haar power was Gavrilova gewoonweg te machtig.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 64 keer
Marsosur