Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 24 januari 2017 20:47

Venus Williams staat na veertien jaar weer in halve finale Melbourne

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Venus Williams Venus Williams

Venus Williams heeft zich na 14 jaar weer weten te plaatsen voor de halve finale van de Australian Open. Daarin staat ze tegenover landgenote Coco Vandeweghe. In een moeizaam duel was Venus Williams net iets agressiever Anastasia Pavlyuchenkova.

Het werd 6-4 en 7-6. De 25-jarige Pavlyuchenkova, die voor het eerst in de kwartfinale van de Australian Open stond, brak Williams in de derde game. Lang kon de Russin niet genieten van de voorsprong, want de ervaren Williams brak meteen terug. Pavlyuchenkova liet zich niet van de wijs brengen door het agressieve aanvallende spel van de Amerikaanse en pakte drie games later weer een break. Ook deze keer kon ze de break niet bevestigen door haar eigen game te behouden. Williams pakte direct de break terug, behield haar servicegame en sloeg in de tiende game van de eerste set op love met 6-4 toe.

De tweede set leek een exacte kopie te worden van de eerste. Pavlyuchenkova brak Williams in de derde game en de zevende game maar in beide gevallen kon ze haar servicegame daarna niet behouden. De tiebreak moest deze keer het verschil maken. Daarin was het oudere zusje van Serena Williams net iets doortastender en met een dubbele fout op matchpoint eindigde voor Pavlyuchenkova het toernooi.

Coco Vandenweghe
Williams treft in de halve finale haar landgenote Coco Vandeweghe. De 25-jarige speelster verraste door de als nummer 7 geplaatste Garbine Muguruza uit te schakelen in twee sets met 6-4 en 6-0. In de eerste set ging het nog gelijk op. De enige break was direct beslissend. In de zevende game pakte de Amerikaanse de game af van Muguruza en daarmee de set. Vandeweghe stond vervolgens geen game meer af en maakte het koelbloedig af. "Ik voelde me eigenlijk helemaal niet goed en was erg nerveus vooraf. Ik zei nog tegen mijn coach: 'hou het toiletpapier in de aanslag'." "Toen ik eenmaal op toeren raakte in de wedstrijd ging het wel lekker", aldus de dolgelukkige Vandeweghe, die zich nu mag opmaken voor een Amerikaans onderonsje. Williams en Vandeweghe spelen donderdag om een plaats in de finale van de Australian Open.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 86 keer
Marsosur