Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 24 januari 2017 20:49

David Goffin bereikt de kwartfinales in Melbourne

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
David Goffin David Goffin

David Goffin heeft de kwartfinales van de Australian Open bereikt. De als elfde geplaatste Belg rekende in vier sets af met Dominic Thiem: 5-7, 7-6,6-2 en 6-2. Bijna twee sets lang leek er maar een winnaar mogelijk.

Thiem domineerde het spel en Goffin moest zijn best doen om aan te klampen. Langzamerhand namen de afzwaaiers echter bij de Oostenrijker de overhand. Bovendien leek hij wanhopig te worden van het enorme loopvermogen van zijn opponent. Het tij keerde, maar het lukte Thiem niet z'n spel aan te passen. Hij bleef in kanonskogels volharden. Maar als die al binnen de lijnen belandden, kreeg hij ze net zo hard weer terug.

Milos Raonic
Milos Raonic (3),na de uitschakeling van Andy Murray en Novak Djokovic de hoogst geplaatste speler in Melbourne, heeft door een 7-6, 3-6, 6-4 en 6-1 zege op Roberto Bautista de laatste acht van de Australian Open bereikt. In hun vijfde onderlinge duel had de Canadees het aanvankelijk knap lastig. In de eerste set gaf hij een 4-1 voorsprong weg, om in de tiebreak terug te komen van 1-5. Cruciaal was de negende game van set drie, waarin Bautista drie breakpoints kreeg. Raonic ontsnapte, sloeg zelf wel toe in de volgende game en denderde door naar de overwinning.

Rafael Nadal
Raonic, die vorig jaar in Melbourne de halve finales bereikte, stuit in de kwartfinales op Rafael Nadal. De Spaanse veteraan had vier sets nodig tegen Gaël Monfils: 6-3, 6-3, 4-6 en 6-4. De Fransman leek zich al bij voorbaat te hebben neergelegd bij een nederlaag. Vechtlust en concentratie waren in de eerste 2,5 set ver te zoeken. Af en toe toverde de artiest een mooie lob of een briljant dropshot uit zijn racket, maar daar stonden 39 afzwaaiers tegenover. Vanaf 4-4 in de derde set tapte Monfils uit een ander vaatje. Hij brak Nadal, won de set en na een break in de vierde set lonkte een vijfde bedrijf. Nadal sloeg echter terug en brak bij 5-4 nogmaals.

Dennis Istomin
Denis Istomin wist na zijn zege op Novak Djokovic niet voor een nieuwe stunt te zorgen. De Oezbeek begon prima tegen Grigor Dimitrov, maar de Bulgaar was met 6-2, 6-7, 2-6 en 1-6 toch te sterk. Istomins eerste punt van de wedstrijd, na een rally van maar liefst 36 slagen, was weer-galoos. Hij wist z'n hoge niveau twee sets lang vol te houden, maar kon het tempo van Dimitrov vervolgens, mede door een opspelende beenblessure, niet meer bijbenen. Na het verlies van de tiebreak was de Oezbeek geen partij meer voor de als 15de geplaatste Bulgaar. Die haalde in 2014 op Wimbledon voor het laatst de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 59 keer
Marsosur