Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 24 januari 2017 20:54

Wawrinka ten koste van Tsonga naar halve finale Australian Open

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Stanislas Wawrinka Stanislas Wawrinka

Stan Wawrinka heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finale van de Australian Open. De Zwitser versloeg Jo-Wilfried Tsonga met 7-6, 6-4 en 6-3. Wawrinka won de Australian Open in 2014 en sneuvelde een jaar later in de halve finale.

Hij schreef ook Roland Garros en de US Open al eens op zijn naam. In de halve finale stuit Wawrinka op de winnaar van het duel tussen zijn landgenoot Roger Federer en de Duitser Mischa Zverev. Die kwartfinale wordt later op de dag gespeeld. In de eerste set gaven de als vierde geplaatste Wawrinka en de als twaalfde ingeschaalde Tsonga elkaar weinig toe. Er vielen geen breaks te noteren, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin ging het tot 2-2 gelijk op, waarna Wawrinka vijf punten op rij maakte.

In de tweede set kwam de Fransman op 3-4 een break voor, maar vervolgens won Wawrinka drie games op rij. De Zwitser pakte in de derde set meteen een 3-0 voorsprong en gaf die marge niet meer weg.

Roger Federer
Roger Federer heeft zichzelf verrast met zijn plek in de halve finales van de Australian Open, nadat hij het afgelopen halfjaar aan de kant stond door een knieblessure en omdat hij extra rust nam. "De vraag was of ik zo kort na mijn rentree al een paar wedstrijden in een best-of-five zou kunnen winnen. En eerlijk gezegd had ik het niet verwacht", zei Federer dinsdag na zijn overtuigende zege in de kwartfinale op Mischa Zverev (6-1, 7-5 en 6-2).

"Bovendien was er een kans dat ik in de loop van het toernooi mijn energie zou kwijtraken. Maar ik voel me goed en ik speel heel goed. Dat verrast me." Op weg naar de finale wordt Stan Wawrinka de laatste horde voor de 35-jarige Zwitser. Bij de start van het toernooi wist Federer niet eens dat zijn landgenoot aan zijn kant van het schema zit.

"Ik had niet verwacht dat ik de halve finale zou halen dus keek ik ook niet naar mogelijke tegenstanders. Een halve finale tegen Wawrinka, dat klonk een week geleden nog onrealistisch voor me." Door zijn goede spel tegen Zverev, en eerder in het toernooi ook tegen Kei Nishikori en Tomas Berdych, is Federer vol vertrouwen voor het duel met de als vierde geplaatste Wawrinka, die het toernooi in Melbourne in 2014 won. Federer pakte de titel in 2010 voor het laatst.

"Ik zal tegen Stan agressief moeten spelen. Hij is een echte hardhitter, de beste wellicht. Ik moet hem niet in zijn spel laten komen. Ik ben blij voor Stan dat hij weer zo ver gekomen is, maar nu is het genoeg. Ik wil naar de finale." De halve finale tussen Federer en Wawrinka staat voor donderdag op het programma. Van de 21 eerdere onderlinge partijen won Federer en liefst achttien. Drie keer was Wawrinka de sterkste.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 48 keer
Marsosur