Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 26 januari 2017 07:02

“Sisteract” voor Williams zussen in finale Australian Open

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Serena Williams Serena Williams

Venus Williams staat voor het eerst sinds 2003 weer in de finale van de Australian Open. De 36-jarige Amerikaanse was in de halve eindstrijd in drie sets te sterk voor haar landgenote Coco Vandeweghe met 6-7, 6-2 en 6-3.

Williams haalde veertien jaar geleden voor de eerste keer de finale van het Grand Slam-toernooi in Melbourne. Ze verloor toen van haar zus Serena. De twee kunnen zaterdag opnieuw tegenover elkaar komen te staan als Serena in haar halve finale wint van de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni. Venus Williams werd vorig jaar al in de eerste ronde uitgeschakeld, maar is dit jaar aan een fraaie reeks bezig. In de halve finales kreeg ze wel veel tegenstand van Vandeweghe. Ze moest de eerste set in de tiebreak afstaan.

In de tweede set kreeg Vandeweghe ook veel kansen om Williams te breken, maar benutte haar mogelijkheden niet. De ervaren Williams wist wel toe te slaan en trok de tweede set met 6-2 naar zich toe. Ook in de derde set bleef Vandeweghe vechten voor haar kansen, maar Williams bleef overeind. De emotionele Williams was dolblij nadat ze het winnende punt had geslagen. 'Dit betekent zoveel voor mij. Zij speelde zo goed. Het is geweldig om deze partij te winnen. Dit is meer dan de kers op de taart en meer dan waar ik ooit van heb durven dromen.' Williams stond in 2009 op Wimbledon voor het laatst in de finale van een Grand Slam-toernooi. Ze won in totaal zeven Grand Slam-titels. Haar laatste succes behaalde ze in 2008 op Wimbledon.

Serena Williams
Zesvoudig toernooiwinnares Serena blies het sprookje van Mirjana Lucic-Baroni uit. De Kroatische had na zestien jaar voor de tweede keer de halve finales op een grandslamtoernooi bereikt, maar de nummer 79 van de wereld had nooit zicht op haar eerste finale: 2-6,1-6. De tweede halve finale was beduidend minder aantrekkelijk vanwege het enorme krachts-verschil. Williams speelde bijna foutloos en Lucic-Baroni haalde nimmer het niveau dat onder anderen Agnieszka Radwanska en Karolína Plísková te machtig was gebleken. De 35-jarige Williams overmeesterde de half jaar jongere Kroatische met haar powertennis, had binnen het halfuur de eerste set al op zak, verslapte niet en na 50 minuten had ze zich verzekerd van haar achtste finaleplaats in Melbourne. Williams staat zaterdag voor de 29ste keer in een grandslamfinale. Ze jaagt op haar 23ste titel, wat een record in het moderne tennis zou zijn.

Halve finales:
Venus Williams - Coco Vandeweghe: 6-7,6-2,6-3
Serena Williams - Mirjana Lucic-Baroni: 6-2,6-1

Finale:
Venus Williams - Serena Williams

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 182 keer
Marsosur