Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 27 januari 2017 08:09

Federer ten koste van Wawrinka naar finale Australian Open

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Roger Federer Roger Federer

Roger Federer is voor de zesde keer finalist op de Australian Open. In een Zwitsers onder-onsje met Wawrinka klopte de viervoudig winnaar, de winnaar van 2014, met 7-5, 6-3, 1-6, 4-6 en 6-3. De Zwitsers deden in de eerste set weinig voor elkaar onder.

Wawrinka, die veel punten pakte met zijn magistrale backhand, wist bij 5-5 zijn derde kans niet te benut-ten. Federer, die vooral met volleys succesvol was, sloeg toe op zijn vierde breekpunt, na een net naast de lijn belande backhandzwiep van Wawrinka,zo toonde HawkEye aan.

Twee faliekante missers bij 2-3 kostten Wawrinka de tweede set, en een racket, dat hij uit woede in tweeën brak. Het 22ste duel dreigde even als een nachtkaars uit te gaan. Wawrinka stond even te trekkebenen, maar kon toch verder, ondanks knieklachten. En prompt brak hij Federer in de vierde game en won de set met 6-1 na een lovegame.

Toen Wawrinka vervolgens met een derde break op rij op 1-0 kwam in de vierde set, leek ineens alles weer mogelijk. En hoewel Federer direct terug brak, dwong hij na een tweede break een vervolg af. In de zenuwslopende vijfde set, waarin beide spelers momenten van angst en lef etaleerden, bleek een dubbele fout van Wawrinka bij 2-3 beslissend. Federer gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 67 keer
Marsosur