Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 28 januari 2017 13:11

Federer versus Nadal in finale Australian Open

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Rafael Nadal Rafael Nadal

Rafael Nadal heeft na een heroïsch duel met de Bulgaar Grigor Dimitrov de finale bereikt van de Australian Open. Hij won met 6-3, 5-7, 7-6, 6-7 en 6-4 en stuit nu op Roger Federer. Na een moeizame openingsgame denderde Nadal door de eerste set heen.

Hij serveerde niet alleen grandioos, maar zette de Bulgaar met plotselinge versnellingen meer dan eens op het verkeerde been. Dimitrov verviel niet in een defensieve tactiek en kreeg bij 5-3 de kans om de tweede set uit te serveren. Nadal brak echter terug en werkte vervolgens vier setpoints weg. Bij 6-5 sloeg Dimitrov op het vijfde setpoint alsnog toe. Dimitrov leverde in set drie bij 2-2 zijn opslag in, maar brak direct terug. Er volgde een tiebreak, waarin de Bulgaar terugkwam van 1-3 tot 5-5, maar vervolgens twee afzwaaiers produceerde.

Nadal had het tij mee, maar Dimitrov kon het keren, met winst in de tiebreak van set vier. In de van spanning zinderende vijfde set braken twee gemiste kansen Dimitrov op:Nadal brak de Bulgaar wel en na bijna 5 uur was zijn achtste zege op Dimitrov in negen duels een feit. Federer (17 grandslamzeges) en Nadal (14) stonden 8 keer tegenover elkaar in een grandslam-finale (6-2 voor Nadal). In de 34 onderlinge duels is Nadal ook ruim in het voordeel met 23 zeges.

Halve finales:
Roger Federer - Stan Wawrinka: 7-5,6-3,1-6,4-6,6-3
Rafael Nadal - Dimitrov: 6-3,5-7,7-6,6-7,6-4

Finale:
Roger Federer - Rafael Nadal

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 85 keer
Marsosur