Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 14 juni 2016 12:00

Simson Gym vechters regeren in Frans Guyana

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Feritio Dest Feritio Dest

Simsom Gym kickboksers Chavella Lee, Feritio Dest, Kevin Gerdijk en Georgio Pelswijk hebben in het weekend geregeerd in Frans Guyana. De delegatie stond onder leiding van ex-Caribisch kickboxing kampioen en Simsom Gym ston futu Edwin Graham.

De kickboksers van Simson Gym vertrokken op vrijdag 10 juni richting Saint Laurent, Frans Guyana om het daar op zaterdag 11 juni op te nemen tegen de Fransen tijdens de West Fetie Night 3. Simson Gym die aan dit internationaal gala voor de tweede keer heeft deelgenomen was goed voor drie eerste ronde knock-out overwinningen. Een partij werd op punten verloren en de andere een reglementaire overwinning, omdat de tegenstander niet kwam opdagen.

Feritio Dest (62kg), tweevoudig Junior King of the Ring winnaar en titelhouder, opende de avond voor het team van Simson Gym. Na zijn tegenstander met wat explosieve stoten te hebben geraakt werd het al heel gauw duidelijk dat Dest zijn wedstrijd zou gaan winnen. De Fransman probeerde nog terug te knokken, maar dat resulteerde alleen maar in meer actie van Dest. Met enkele rake stoten van de Simson Gymmer werd de partij in de eerste ronde middels KO beslist beslist voor de Surinamer.

Daarna was het de beurt aan de ongeslagen kampioen van Suriname en (Undisputed Muay-Thai Council) UMC 'Dangerzone' tournament belt houder, Chavella Lee. Met flitsende bokscombinaties in de eerste ronde overrompelde Lee haar Franse opponente zodanig, dat die het moeilijk had zich te herstellen. Mede dankzij enkele efforts en natuurlijk de vechtmentaliteit kon de Franse zich nog even staande houden. Echter moest de scheidsrechter al snel, na twee keer acht tellen, de wedstrijd beëindigen in het voordeel van Chavella Lee.

Verder won ook Kevin Gerdijk zijn partij overtuigend. Gerdijk, een vechter die al geruime tijd in Simson Gym aan het trainen is, maakte zaterdag zijn debuut onder de vleugels van Simson. Zijn tegenstander was een fysiek sterke vechter met potentie die zich ook goed staande wist te houden, maar na enkele rake klappen van Gerdijk te hebben geïncasseerd moest de scheidsrechter al snel ertussen springen en kwam de wedstrijd zo aan een eind. Na de wedstrijd zwaaide de trotse winnaar nog met zijn Simson Gym shirt.

Georgio Pelswijk draaide op zijn beurt een B partij in Frans Guyana. Een gevecht met constant actie en niemand die voor de ander uitweek. De eerste ronde was duidelijk voor Pelswijk, terwijl de tweede ronde ronde in de richting van de Fransman hing. Volgens de leiding van Pelswijk had de derde ronde voor Pelswijk moeten zijn, omdat de scheidsrechter op bepaalde momenten het gevecht stopte, maar telkens verzuimde de acht tellen te geven, wat in een nipte strijd zeer cruciaal kan zijn. Desondanks was de ervaring bijzonder goed en was de boodschap duidelijk dat Simson Gym in deze niet overtuigend genoeg was, dus is er tenslotte uitgekeken naar een rematch.

Er stond ook een partij voor Randy Tijtel (102kg) geprogrammeerd, maar jammer genoeg besloot zijn tegenstander van het canvas weg te blijven. Tijtel, is netals Jairzinho "Bigi Boi" Rozenstruik een van de schaarse heavyweight vechters in Suriname, vandaar hij in Suriname nog niet echt aan zijn trekken komt. Verder is het al vaker voorgekomen dat hij ontlopen wordt of zijn tegenstanders op het laatste moment afzeggen. Hetzelfde heeft deze vechter in Frans Guyana weer eens mogen ervaren. De enige vechter in Suriname die momenteel een tegenstander in zijn klasse zou kunnen zijn is UMC zwaargewicht belt houder Dwayne Debrau.

Voor de jeugdige vechters van Simson Gym is dit gala zeker een bijzondere geweest, waarbij er veel ervaring is opgedaan. Wat wel volgens de vechters duidelijk is, is dat er in Frans Guyana keihard wordt geknokt en om van de Fransen in hun land te winnen, is een knock-out of heel dichtbij de knock-out scoren zeker noodzakelijk.Chavella LeeKevin GerdijkCopyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 630 keer Laatst aangepast op dinsdag, 14 juni 2016 12:08

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora