Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 17 september 2016 23:10

Donovan Wisse gaat voor Wereldtitelgevecht tijdens 'Fighters Glory'

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Donovan Wisse Donovan Wisse

Donovan Wisse gaat op 22 oktober 2016 voor zijn allereerste Wereldtitelgevecht. De jonge Surinaamse kickbokser zou tijdens 'Night of the Warriors 4' in Norg, Nederland een vier-mans toernooi afwerken, maar blies dat af voor 'Fighters Glory' Drachten.

Donovan zal het in de B-klasse in Drachten, Nederland opnemen tegen de negentienjarige Robin Ciric. Vorig jaar veroverde Ciric tijdens het Muay Thai Gala in Drachten de Europese titel in de klasse tot 79kg. Ciric is behalve Nederlands kampioen ook Europees kampioen en maakt in november dit jaar zijn debuut in de A-klasse, maar eerst volgt nog het belangrijke gevecht om de wereldtitel in de B-klasse tegen de 'no-nonsense' Surinaamse kickbokser Donovan Wisse.

De grote man achter deze switch van Donovan Wisse naar 'Fighters Glory' is nog steeds Etien Thezalus van Killa's Cardio Boxing. 'Voor mij komt deze switch vanwege het gewicht beter uit. Het viermans toernooi bij 'Night of the Warriors 4' zou mij ook een wereldtitel opleveren, maar ik heb tenslotte gekozen voor 'Fighters Glory', aldus Donovan Wisse. Donovan zei verder dat hij zijn tegenstander heeft ge-googled en hem een goede vechter vindt. 'Het gaat een mooie partij worden en ik zie geen reden om zonder winst naar huis te gaan. Bij een overwinning wordt ik A-klasse vechter, maar mijn streven is om Suriname op de wereldkaart te plaatsen. Het wordt een partij van vijf rondes van drie minuten en ik train er keihard naar toe', zei Donovan verder.

De partij van broer Ryan Wisse tegen Beledio op 8 oktober tijdens 'Night of the Warriors 4' in De Brinkhof, Norg vindt wel normaal voortgang. Team Wisse is namens het Ministerie van Sport en Jeugdzaken ook belast met het 'vakantie activiteiten project', waarbij de kickboksers op scholen, de kinderen van de buurt spelenderwijs enkele thaiboks technieken aanleren en anderhalf uur lang de kinderen bezig houden met spelletjes. Twee scholen, te Mottonshoop en Paranam, heeft Team Wisse reeds aangedaan. De vechters van Team Wisse zullen dit project de komende dagen afronden in Wageningen en Nieuw Nickerie. Daarna vertrekt Team Wisse op 25 september richting Nederland.Donovan WisseCopyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 527 keer Laatst aangepast op zaterdag, 17 september 2016 23:48
Marsosur