Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 23 oktober 2016 12:33

Donovan Wisse plaatst Suriname op de kaart met behalen wereldtitel

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Donovan Wisse Donovan Wisse

De uitslag van het wereldtitelgevecht tussen Donovan Wisse van Team Wisse en Nederlands - Europees kampioen Robin Ciric is als een bom ingeslagen. De titanenstrijd tijdens 'Fighters Glory' werd een KO overwinning voor de Surinamer.

Donovan Wisse wist zaterdagavond voor een wereldtitel tijdens 'Fighters Glory' in Drachten, Nederland zijn tegenstander Robin Ciric in de derde ronde te verslaan middels een KO. Het was tenslotte een ferme trap met de scheenbeen tegen het hoofd van Ciric welke hem fataal werd.

'Het voelt goed aan om een wereldtitel te winnen. Ik heb heel erg hard hiervoor getraind en wilde met mijn overwinning mijn land Suriname op de wereldkaart plaatsen. Ik moet ook wel toegeven dat ik veel ondersteuning heb gehad van het Surinaams volk en dat waardeer ik ten zeerste', aldus Donovan Wisse. Wisse zei verder dat zijn voorbereidingen onder leiding van Jervin Watson bij Brothers Gym, Simson Gym NL en vooral Mos Gym heel goed zijn geweest. 'Ik moest wel wennen aan het klimaat hier in Nederland, maar het is uiteindelijk wel goed gekomen want ik voel me sterk en fit', zei Donovan verder.

Volgens de kersverse titelwinnaar was het tegen Ciric zeker geen makkelijke partij. 'De eerste twee rondes vond ik redelijk gelijk opgaand. Naar mijn mening zou de eerste ronde in mijn voordeel worden beslist en zou de tweede ronde naar Ciric gaan. Voordat de derde ronde begon wist ik toen al dat ik voor een KO zou moeten gaan, vanwege het thuisvoordeel van Ciric en het lukte mij ook', aldus Donovan. Vermeldenswaard is dat Donovan Wisse al zijn B-klasse partijen middels KO heeft gewonnen en inmiddels zijn overstap heeft gemaakt naar de A-klasse.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen Donovan en Ryan Wisse op 27 december 2016 tijdens een groot gala in Suriname uitkomen in hun eerstvolgende gevecht. Laatstgenoemde kickbokser moest het tijdens de 'Night of the Warriors 4' in De Brinkhof, Norg tegen Marcelino Kemna in de eerste 20 seconden van het gevecht opgeven vanwege een oude liesblessure. Vooralsnog blijven beide broers van Team Wisse in Nederland trainen en gevechten draaien.Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 1721 keer Laatst aangepast op dinsdag, 25 oktober 2016 01:52

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK