Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 01 november 2016 13:49

Cedric 'Baas' Manhoef dichterbij Kunlun Fight World Championship belt

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Cedric 'Baas' Manhoef met zijn coaches na zijn overwinning tijdens Kunlun 54 in Wuhan, China Cedric 'Baas' Manhoef met zijn coaches na zijn overwinning tijdens Kunlun 54 in Wuhan, China

Met nog twee overwinningen te gaan stevent Cedric 'Baas' Manhoef af op de Kunlun Fight World Championship belt. Tijdens Kunlun 54 in Wuhan, China wist Manhoef zondag zijn vierde tegenstander in dit zestien-mans toernooi op punten te verslaan.

De 23-jarige Surinamer met een record van meer dan 60 overwinningen, waaronder negen KO was in de 70kg A-klasse partij na drie rondes van drie minuten keihard knokken de baas over de Koreaanse Wu Xuesong. Manhoef, in alle drie rondes de betere vechter eindigde vooral de derde ronde erg agressief. Met twee kniestoten tegen het hoofd kreeg Xuesong nog net voor het einde van de wedstrijd acht tellen.

Manhoef, die zich inmiddels voor de finale van dit toernooi heeft geplaatst, moest naar eigen zeggen maar liefst acht kg afvallen voor dit gevecht. 'Ik heb de laatste drie weken acht kg moeten verliezen, maar dat ging makkelijk omdat ik op tijd was begonnen met mijn voeding. Mijn tegenstander ken ik zelf niet persoonlijk, maar wist wel dat ik tegen Xuesong, nummer zes van de wereld, moest uitkomen. Omdat ook hij zijn partijen in het toernooi had gewonnen stond hij dus tegen over mij', aldus Manhoef.

'Mijn tegenstander was best wel goed, hongerig, maar ik was iets beter dan hem. Het was een harde pot, maar Xuesong durfde niet heel veel. Voor mij een heel belangrijke overwinning omdat ik me heb geplaatst voor de finale welke op 1 januari 2017 in China zal worden gehouden. 28 december is mijn vertrekdatum richting China en daar ga ik voor niets minder dan de jackpot', zegt Manhoef verder.

Volgens Manhoef ziet hij zichzelf voorlopig niet bij Glory vechten. 'Glory heeft mij een paar keren gevraagd, maar ik vecht nu voor Kunlun, een veel groter organisatie dat ook heel goed betaald. Mijn focus is dus gericht op dit toernooi in China. Verder wil ik Suriname bedanken en in het bijzonder mijn moeder. Zij staat altijd klaar en bid voor mij voordat ik mijn partij draai. Er zijn heel veel vechters in Suriname die naar mij opkijken. Wat ik tegen hun wil zeggen is, investeer in je toekomst, trim bij verschillende sportscholen zodat je hoger op kunt komen en ga zeker naar het buitenland om te trainen en vechten, want op die manier ga je veel sneller groeien', aldus Manhoef.

Wanneer de Mike's Gym atleet, nu onder begeleiding van Oscar Roqué en Melayno Gaddum, weer eens naar Suriname komt is vooralsnog onduidelijk.Cedric Manhoef

Lees 286 keer Laatst aangepast op dinsdag, 01 november 2016 17:29

Media

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK