Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 03 augustus 2017 00:51

SuThaiBo verliest kortgeding tegen SuBoBo

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Surinaamse Thaiboks Bond (SuThaiBo) heeft woensdag een kortgeding, welke zij had aangespannen tegen de Surinaamse Boks Bond (SuBoBo), verloren. De SuThaiBo claimde alleenrecht te hebben voor wat het organiseren van kickbokswedstrijden betreft.

Volgens Clyde Petres, de topman van Stichting Sport for Sports en Starfighters Promotion, is het probleem maanden geleden begonnen toen hij de aankondiging deed het kickboksgala Torarica “Summer Fights Part 2” te willen organiseren onder auspiciën van de SuBoBo. "De aankondiging van mijn gala schoot de SuThaiBo in de verkeerde keelgat, waarna zij besloten een kortgeding aan te spannen tegen de SuBoBo. Het ging erom dat de SuThaibo het alleenrecht wil claimen in Suriname als het gaat om het organiseren van kickbokswedstrijden", aldus Petres.

"Woensdag om 11.00 uur heeft de rechter een uitspraak gedaan het voordeel van ons, waarbij er werd aangegeven dat wij voor de volle 100% bevoegd zijn kickbokswedstrijden te mogen organiseren in Suriname. Ik moet wel zeggen dat er in deze bewuste case geen winnaar is, maar het zijn de vechters die als grote verliezer hier uit de bus komen", zegt Petres verder. Naar eigen zeggen beweerd Petres dat het kortgeding naar de SuBoBo toe een regelrechte aanval naar hem toe is geweest vanuit de SuThaiBo.

"Torarica “Summer Fights Part 2” was voor 29 juli 2017 goedgekeurd door de Districtscommissaris, maar omdat er een andere gala op die bewuste dat was georganiseerd besloten wij die van ons te verplaatsen naar zaterdag 5 augustus 2017. Vanwege het kortgeding werd onze gala nota bene ook on hold gezet totdat er een uitspraak van de rechter zou zijn. Nu de uitspraak toch in onze voordeel is beslist hebben wij toch moeten besluiten dit gala af te blazen, vanwege gebrek aan tijd. Een deel van onze vechters zijn reeds in Suriname gearriveerd maar ook hun gaan wij moeten teleurstellen", aldus Petres.

Volgens het bestuur van de SuBoBo heeft de SuBoBo in samenwerking met Starfighters promotion meer bewijs op tafel kunnen leveren dan de SuThaiBo en behaalde laatstgenoemde organisatie bakzeil. Volgens Petres moet er naar de toekomst worden gekeken van de vechters want dit soort ongeregeldheden werken alleen in het nadeel van de vechters.

"Wij willen graag met een ieder samenwerken en met Stichting Sport for Sports proberen wij meer voor de Surinaamse vechters te betekenen. Samen met Etien Thezalus van Killa's Cardio Boxing en 'Warriors Sports Management International B.V.' (WSMI) proberen wij nu een Surinaamse B-klasse vechter te scouten en hem te laten uitkomen in een Real Life Soap welke in Nederland door De VARA en BNN zal worden geproduceerd. Tenslotte is het de bedoeling dat deze vechter wedstrijden zal draaien. Wij zullen zorgen voor de volledige ondersteuning en verblijf door middel van onze sponsors" zegt Petres.

Vermeldenswaard is dat Clyde Petres vanaf 2010 lid is van de World Muay Thai Association (WMTA) en is hij verder bevoegd overal ter wereld thaibokswedstrijden te organiseren. Verder zullen de vechters die in Suriname aanwezig zijn zoals Donovan Wisse, Victor 'Tigri' Kuku en Abbygail Deekman op zaterdag 5 augustus 20.00 uur een Meet and Greet houden in Art Cafe.

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 251 keer Laatst aangepast op donderdag, 03 augustus 2017 00:54

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK