Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 29 december 2014 05:47

Andy "The Machine" Ristie maakt Suriname trots bij "The Machine is Back"

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Victor Kuku vs. Barbosa Silmar Victor Kuku vs. Barbosa Silmar

Andy "The Machine" Ristie heeft bij het internationaal thaiboks gala "The Machine is Back" het Surinaamse publiek in een bomvolle Anthony Nesty Sporthal wederom beretrots gemaakt. Onze eigen Glory fighter won van zijn Braziliaanse tegenstander Samuel Paiva in de tweede ronde door middel van een TKO.

De eerste ronde van dit A-klasse gevecht won Ristie op punten, maar Paiva vocht keihard terug en gaf steeds weer antwoord met succes. In de tweede ronde was Paiva, na het incasseren van keiharde powerpunches, totaal geen partij meer voor Andy Ristie en ging de Braziliaan op aftellen van de referee Jopie Ubeda onderuit. Voor Andy Ristie was het een bijzondere eer om weer thuis voor zijn eigen publiek in actie te zijn gekomen.

De voorlaatste wedstrijd was eentje om een wereldtitel dat ging tussen Chris Baya (Ghana) en Malic Groenberg (Suriname). Dit wereldtitel gevecht werd totaal gedomineerd door Baya. Vooral de eerste ronde werd Groenberg geteisterd door keiharde low kicks van zijn tegenstander. De tweede ronde duurde niet langer dan 20 seconden toen Groenberg op gegeven moment door een bikkelharde linker powerpunch van Baya ging slapen. Met deze KO overwinning had Baya vooral de mazzel gehad, omdat hij op het laatste moment als invaller op de plaats van Cedric Manhoef naar binnen kwam.

In de B-klasse zegevierde Simson Gym vechter Randy "8-pack" Pinas in de eerste ronde door middel van TKO op Anwar 'The Exorcist' Karsters van Titans/VOS Gym. Randy en Anwar zijn absoluut de beste vechters in hun klasse, maar vanwege een schouder blessure (spierverrekking) moest Karsters afhaken. Na de prijsuitreiking daagde Mustapha El Messaoudi de Simson Gym vechter Randy "8-pack" Pinas uit om de volgende keer tegen hem in de ring te staan. Dit verzoek werd met harde taal door de 8-pack gehonoreerd.

"A tigri klem"
Het enige Mixed Martial Arts (MMA) gevecht tussen Victor "Tigri" Kuku uit Angola en Barbosa Silmar uit Brazilië was eentje om van te smullen. Al in het begin van de eerste ronde belande Kuku in een hells gate. De ijzersterke Silmar liet maar niet los en won nog voor het einde van de eerste ronde door middel van submission. Victor Kuku heeft nu in Suriname twee partijen achtereenvolgend verloren. 'Ik ken Kuku. Hij is een showman, maar ik ben de showman van Brazilië en mijn doel was om Kuku al in de eerste ronde uit te schakelen. Verder wil ik al Brazilianen en vooral mijn coach Luciano bedanken', aldus de Braziliaanse MMA vechter Silmar.   

De enige damespartij ging ook om een wereldtitel, waarbij  Isis Verbeek (Nederland) het opnam tegen de ongeslagen Elizette Pacheco uit Brazilië. Verbeek bleek in elke ronde de betere te zijn en versloeg Pacheco op punten voor de wereldtitel. Een geweldige KO werd het tussen Clyd Brunswijk (Suriname) en Leonardo Correa (Brazilië). De eerste ronde was redelijk gelijkopgaand, maar in de tweede ronde, ondanks een zware trap tegen het kruis, kwam Brunswijk toch beter aan bod. In de derde en tevens de laatste ronde viel de genadeslag voor Correa toen hij een keiharde linker kniestoot van Brunswijk recht in het gelaat kreeg en tegen de grond ging. Door deze actie van Brunswijk ging Correa vervolgens slapen en hield een lelijke barstwond onder zijn rechteroog over.   

Voor de derde keer mocht het publiek in Suriname genieten van de Nederlandse en Europees kampioen Tyjani Beztati (Marocco). Tyjani nam het op tegen de Braziliaan Marcisio Souza die ook al eerder in Suriname van Remeul Hiwat had gewonnen tijdens The New Generation II - Suriname vs. Brazilië WK-editie. Dit A-klasse gevecht was eentje die totaal werd gedomineerd door de jeugdige Tyjani. Tyjani sloeg Souza zijn neus al in de eerste ronde kapot. In de volgende ronde nam Tyjani het rustig. Pas in de derde ronde probeerde Souza sterk terug te komen, maar het mocht niet baten. 'Ik ben natuurlijk heel erg blij dat ik voor de derde keer heb gewonnen in Suriname. Is een overwinning meer op mijn record. Ik ga hard trainen in januari, omdat ik een heel grote partij in Amsterdam over drie maanden moet draaien. Zodra de organisatie een beroep op mij doet dan ben ik in Suriname', aldus de Nederlands/Europees kampioen Tyjani Beztati.  

In de A-klasse kwam ook de Arubaan Eyevan Danenberg in actie tegen Joao Batista uit Brazilië. De lange Danenberg maakte het bijzonder moeilijk voor Batista. Batista moest al in de eerste ronde flink wat kniestoten en powerpunches incasseren. In de tweede ronde sloeg Danenberg zijn tegenstander KO. Batista raakte bewusteloos nadat hij een keiharde rechterkniestoot in het gelaat kreeg. Ook al in de A-klasse verloor Mervin Rozenstruik (Suriname) van Walid Hamed (Marocco). Rozenstruik had in de eerste ronde de overhand. In de twee laatste rondes was Hamed veel agressiever en mocht hij tenslotte de vruchten afwerpen met zijn overwinning.  

In de B-klasse verloor Remeul Hiwat van Enes Butun uit Turkije. Butun kreeg een flinke trap tegen zijn kruis en had er toch wel enorm veel last van. Ondanks zijn blessure sloeg Enes zijn tegenstander in de tweede ronde KO. Simson Gym vechter Donavon Wisse was in de C-klasse na drie rondes de winnaar over Saul Kruydenhof, terwijl in de dezelfde klasse Randy Tijtel van De Gym zijn tegenstander Dwayne Deabreu na drie rondes op punten versloeg. Titans vechter Joshua Karsters liet het publiek genieten van een KO overwinning die hij op Xaviero Groenberg behaalde. Xaviero hield aan zijn mond een lelijke barstwond over. Verder zegevierde Walter Bouterse in de C-klasse op Mysordio van Engelen van Team Yvel. Bouterse had drie rondes nodig om van Engelen op punten te verslaan.
    
Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Andy "The Machine" Ristie vs. Samuel Paiva

Victor Kuku vs. Barbosa Silmar

Elizette Pacheco vs. Isis Verbeek

Tyjani Beztati vs. Marcisio Souza

Lees 1009 keer Laatst aangepast op maandag, 29 december 2014 06:33
Marsosur