Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 09 september 2016 16:35

SVB voert expansie vrouwen voetbal uit

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) geeft uitvoering aan het strategisch plan van haar. In het strategisch plan is o.a. opgenomen dat in het jaar 2017 het aantal deelneemsters aan het vrouwenvoetbal met 50% moet zijn toegenomen.

Er zijn momenteel zes vrouwen clubs die deelnemen aan de competitie. Voor een maximale uitbreiding heeft de Commissie Vrouwenvoetbal onder leiding van het hoofdbestuurslid Bidjai Mankoe, haar blikken gericht op vooral de districten.

Sinds vorig jaar zijn de eerste stappen gelegd met als hoogte punten de succesvolle viering van de internationale vrouwenvoetbaldagen. Na de laaste viering in de maand mei heeft de Commissie de oprichting van sub-commissies in de districten bevorderd.

Deze commissies vallen onder het gezag van de lokale bond. Het lijkt een groot succes te gaan worden. Op zaterdag 3 september j.l. heeft de voorzitter John Krisnadath samen met de commissievoorzitter Bidjai Mankoe 8 sub-commissies beëdigd. Deze sub-commissies vormen de belangrijke steunpunten van de commissie vrouwen voetbal.

De sub-commissies worden voorgezeten door: Genevieve Jordan (Albina), Eric Nelstein (Moengo), Salome Veerman (Commewijne), Marijke Satijo (Para) Bernata Roberts (Brokopondo), Glen Holband (Saramacca), Dorus Rigters (Coronie), Astrid Lackin (Wageningen), Michel Dors (Nickerie).

Na de bijzondere plechtigheid in het Emile de la Fuente sportcentrum, werden pakketten met een volledige voetbaluitrusting uitgereikt aan de sub commissies. De selectie teams van alle regio’s werden voorzien van voetbalschoenen, kousen, broeken, scheenbeenbeschermers, volledige keepersuitrusting en hesjes. Deze goederen zijn een donatie van de FIFA.

De FIFA stelt alles in het werk om veel meer vrouwen in de gelegenheid te stellen aan deze mooie sport deel te nemen. De volgende stap van de SVB voetbal vrouwen commissie is de organisatie van een landelijk regionale toernooi.

In het Oosten komen tegen elkaar uit: Albina 1, Albina 2 en Moengo
In het Zuiden : Para 1, Para 2 en Brokopondo
In het Westen: Coronie, Wageningen en Nickerie
Het team van Saramacca neemt het op tegen Commewijne.

Op 11 en 18 september spelen de selectieteams op basis van uit en thuis in een voorronde. De winnaars spelende de finale op 23 en 24 september in het Essedstadion voor de eerste regionale vrouwen voetbal kampioenschap.

Surinaamse Voetbal Bond

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 229 keer
Marsosur