Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 02 juni 2016 16:54

Titanen worstelmatch Wilson Balansi tegen Fernando Ghoerahoe

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Wilson Balansi vs. Fernando Ghoerahoe Wilson Balansi vs. Fernando Ghoerahoe

Het Internationaal Worstelgala 2016 van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF) wordt gehouden op zondag 12 juni aanstaande. De hoofdpartij gaat tussen het Surinaamse monster Donovan Dongo en de Iraniër Mansour Sedaghet Mogadam.

Intussen heeft de SWF een aantal andere interessante partij kunnen arrangeren. De meeste aandacht zal gaan naar de partij tussen de Surinaamse zwaargewicht kampioen Fernando Ghoerahoe van WV Meerzorg en Wilson Balansi van SNL Tamanoewa. Balansi heeft in het verleden geworsteld, maar stapte over naar gewichtsheffen. De comeback van zijn collega gewichtsheffer motiveerde hem ook terug te keren op de worstelmat. Ghoerahoe is naast de zwaargewicht kampioen, ook de worstelaar die het beste traint en passie heeft voor de sport. Aan ervaring heeft Ghoerahoe niets te klagen, terwijl Balansi qua kracht een beetje voordeel heeft. Op dit moment trainen beide atleten vrijwel elke dag met de bondstrainers Michel Nathoe en Iwan Muntslag.

Jhinno vs. Smith
Naast deze toppartij zijn er meer interessante wedstrijden op programma. De matchmaking die ontstond via een uitdaging op Facebook is die tussen Sharwien Jhinno van Hind-Keserie uit Nickerie en Brian Smith van WV Meerzorg. In 2014 kwamen deze twee zwaargewichten als jeugdigen tegen elkaar uit in Nickerie. Toen won Jhinno van Smith. Intussen zijn de worstelaars 2 jaar verder en uitgegroeid tot topworstelaars. Bij de afgelopen nationale kampioenschappen werd Jhinno kampioen in de klasse -96kg, terwijl Smith semikampioen werd in de klasse -125kg. Een maand voor dit toernooi daagde Smith op Facebook Jhinno uit. Deze aarzelde geen moment en ging de uitdaging aan.

Ramcharan vs. Punwasi
Een andere interessante match is die tussen een van de beste worstelaars van Suriname, Widesh Ramcharan van Hind-Keserie en Arwiendh Punwasi van Tatami. International Ramcharan worstelde afgelopen NK een klasse hoger en werd kampioen in de klasse -74kg. Punwasi, die pas zijn intrede heeft gedaan in de worstelwereld, werd binnen korte tijd nationaal kampioen in de gewichtsklasse -64kg. Intussen zijn beide worstelaars op een gewicht van 69kg en deze wedstrijd zal uitmaken wie de beste worstelaar is in deze klasse.

Willems vs. Mohan
Wie is de beste jeugdworstelaar van Suriname. Tijdens de nationale kampioenschappen 2015 won Micha Willems van Tatami overtuigend van Akshay Mohan van Jai Hind Nickerie. Tot deze wedstrijd had international Mohan nog nooit een partij verloren. Het verlies tegen collega international Willems kwam verrassend voor hem en daarom pakte hij de rematch met beide handen aan. Zowel Mohan als Willems trainen keihard om de titel van  beste jeugdworstelaar te dragen.

Naast deze hoofdpartijen zijn er nog zeker 10 interessante partijen, die de Anthony Nesty Sporthal op haar grondvesten zal doen schudden. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur. Een kaart kost SRD 25, vrouwen betalen SRD 15 en kinderen tot 10 jaar hebben vrije toegang.Surinaamse Worstel Federatie

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 456 keer Laatst aangepast op donderdag, 02 juni 2016 17:05

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK