Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 01 december 2016 19:53

Participatie veldvoetballers aan de SZVB futsal Playoff 2016

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Onderstaand artikel is ingezonden door het bestuur van de SZVB. Naar aanleiding van de onlangs in de pers verschenen misinterpretatie van bepaalde zaken, wenst de SZVB een toelichting te geven op de gemaakte afspraken tussen de SVB & SZVB. 

De SZVB opereert als aparte sectie binnen de SVB en organiseert en coördineert alle wedstrijden en toernooien op het gebied van zaalvoetbal in Suriname. Deze vorm van voetbal wordt door de FIFA ook wel ‘Futsal’ genoemd.Spelers met een amateurstatus mogen - zoals overal ter wereld (waaronder ook Brazilië en Nederland) - tegelijkertijd aan zowel voetbal als futsal deelnemen. Op 5 augustus 2016 zijn tussen de SVB en de SZVB de volgende afspraken gemaakt: 

De spelers worden onderscheiden in drie categorieën te weten:
• Spelers tot 15 jaar: deze mogen gelijktijdig uitkomen in beide vormen van voetbal;
• Amateurspelers boven de 15 jaar: deze zijn afhankelijk van de afspraken met hun veldvoetbal club, de verantwoordelijkheid ligt bij de club en bij de spelers;
• Prof spelers: deze spelers dienen conform de overeenkomst (prof spelerscontract) te handelen.

Met betrekking tot spelers die geselecteerd worden voor de nationale selecties, is het volgende overeengekomen:
• Spelers die gekozen worden voor de nationale selecties moeten een keus maken tussen veld-en zaalvoetbal
• Spelers die geselecteerd worden voor de nationale selectie veldvoetbal, mogen vanaf de trainingsperiode tot aan de ontbinding van de nationale selectie veldvoetbal, niet deelnemen aan zaalvoetbalwedstrijden/trainingen.
• Indien een speler is geselecteerd voor de nationale zaalvoetbal selectie zal die speler vanaf de trainingsperiode tot aan de ontbinding van de nationale selectie zaalvoetbal, niet verplicht worden om deel te nemen aan voetbalwedstrijden/trainingen van de veldvoetbalclub.

Uit het bovenstaande blijkt duidelijk dat spelers die worden opgeroepen voor de nationale veldvoetbal selectie gedurende deze periode niet mogen zaalvoetballen. Deze afspraak is het afgelopen jaar strikt nageleefd door de SZVB. Tijdens de voorbereiding van de Futsal Play Off 2016 heeft de SVB Bondscoach een beroep gedaan op de SZVB om de aanvangsdatum met een week te verschuiven, zodat enkele spelers ook zouden kunnen participeren in deze eindronde. Nu onze nationale selectie in januari 2017 zal deelnemen aan de Play Offs - met als doel plaatsing voor de Concacaf Gold Cup - zullen de trainingen van de selectie weer aanvangen.

De leiding van de SZVB heeft recent overleg gehad met de Technische Staf en het bestuur van de SVB en aangegeven dat de SZVB alle gemaakte afspraken met de SVB stipt zal nakomen. De Technische Staf van de SVB heeft nu bepaald dat de spelers van de nationale selectie zich vanaf maandag 5 december a.s. zich moeten aanmelden voor de trainingen.

Surinaamse Zaalvoetbal Bond

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 262 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK