Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 19 maart 2017 23:40

Barça klopt gedecimeerd Valencia

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een helft lang kon Valencia mee in het tempo van FC Barcelona, maar een rode kaart vlak voor rust deed de bezoekers de das om. Met twee doelpunten leidde Lionel Messi in de Spaanse Primera Division zijn ploeg langs het dappere Valencia: 4-2.

Na een half uur spelen nam Valencia in Barcelona brutaal de leiding dankzij Eliaquim Mangala. Vijf minuten later was het Luis Suárez die, mede dankzij snel ingrijpen van een ballenjongen, de gelijkmaker kon scoren.

Op slag van rust vestigde Mangala de aandacht nog eens op zich. De Fransman moest met rood het veld verlaten en zag niet veel later vanuit de catacomben Lionel Messi vanaf elf meter de 2-1 maken. Dat zou niet de ruststand zijn. Na een razendsnelle uitbraak kon Barça-huurling Munir El Haddadi de gelijkmaker binnentikken.

Na rust probeerde Barcelona de duimschroeven aan te draaien en dat resulteerde al na zeven minuten in de 3-2 van Messi. Voor Valencia werd het toen nog lastiger, maar de ploeg probeerde daar waar mogelijk de aanval te zoeken. De bezoekers bleven lang in de wedstrijd, maar in de slotfase was het André Gomes die het duel definitief besliste.

Barcelona staat nu weer op twee punten van Real Madrid, maar de Koninklijke heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Valencia bezet de veertiende plek in de Primera Division.

Atlético heeft derde plaats weer in zicht
Atlético Madrid heeft zondag uitstekende zaken gedaan door thuis met 3-1 te winnen van Sevilla. Door deze zege hebben de Madrilenen de derde plaats weer binnen handbereik. Deze plek wordt nu nog bezet door Sevilla. Het verschil is nog slechts twee punten.

Atlético Madrid kwam goed voor de dag in het eigen Vicente Calderón. Verdediger Diego Godin zorgde in de slotfase van de eerste helft voor de 1-0 en Antoine Griezmann en Koke tilden de score naar 3-0 in de tweede helft. Joaquín Correa scoorde vijf minuten voor tijd de eretreffer voor Sevilla, dat door Leicester City verrassend werd uitgeschakeld in de Champions League.

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 63 keer
Marsosur