Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 13 augustus 2017 14:50

Succesvolle boksinstuif en bokswedstrijden

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Raymond Joval nog even in actie tijdens een van zijn gevechten tegen een iets ervaren bokser van Suriname Raymond Joval nog even in actie tijdens een van zijn gevechten tegen een iets ervaren bokser van Suriname

De Surinaamse Boks Bond (SuBoBo) heeft zaterdag 12 augustus 2017 in Ocer een succesvolle bokstinstuif en wedstrijden achter de rug gehad. Er waren ongeveer 200 mensen aanwezig in Ocer waardoor de SuBoBo al kan praten over een geslaagd evenement.

In het buitenland worden tijdens AIBA (wereld boksbond) gevechten ook nooit veel mensen verwacht, ongeacht het om titel gevechten gaat. Het gaat in deze meer om zoveel mogelijk wedstrijden boksen om uiteidelijk steeds te promoveren naar een hogere categorie. Er waren 45 jeugdigen afgereisd vanuit Moengo om deel te nemen aan dit evenement. Hieruit is duidelijk te blijken dat de animo voor boksen heel groot is in Moengo. De hoeveelheid van 45 jeugdigen was maar een deel van de geinteresseerden van Moengo.

Daarom zal de SuBoBo zo snel mogelijk de boksschool moeten openen in Moengo. De vertegenwoordigers hebben ook een verzoek gedaan aan de bond om zo snel mogelijk een instuif en demo te organiseren te Moengo. Er zullen ook diverse trainers, judges en refrees opgeleid worden woonachtig te Moengo. Tijdens deze instuif hebben onder andere de begeleiders en jeugdigen van Moengo praktische technische instructies gehad en kon men samen trainen met de overige ervaren boksers. Er waren boksers van geheel Suriname aanwezig met uitzondering van Nickerie. Die konden niet afreizen vanwege de afstand.

Na de instuif was het tijd voor de wedstrijden. Het waren oefenwedstrijden want er werden geen winnaars uitgeroepen. Het ging om een aantal van 20 oefen bokswedstrijden in diverse gewichtscategoriën. Hierbij werd er wel rekening gehouden met wedstrijd ervaring voordat de matches gemaakt werden. De boksers hadden behoefte aan meer wedstrijden maar gezien het feit dat de tijd niet onze beste kameraad was, moest dit geheel stoppen om 19.00u volgens de planning.

Tijdens dit evenement is ook naar voren gekomen en besproken de opening van 1 boksschool in het district Wanica met 3 afdelingen en wel te Lelydorp, Koewarasan en Leiding. Wie de leiding zal hebben over deze 3 afdelingen is al bekend en besproken binnen de bond maar nog niet bekend gemaakt aan het publiek. Tijdens de opening van deze 3 afdelingen zal de boksinstructeur geintroduceerd worden. Deze boksschool zal direct dan als lid aansluiten bij de SuBoBo.

De opening van de afdelingen zal ook gepaard gaan met instuiven en demo’s. De opening zal dit jaar nog moeten plaatsvinden, dus met andere woorden binnen 4 maanden tijd. Tevens was tijdens dit evenement ook aanwezig oud bokswereldkampioen Raymond Joval die ook wat instructies gaf tijdens de instuif en heeft ook 2 partijen gebokst tegen iets wat meer ervaren Surinaamse boksers. De bedoeling is dat Joval ook boksclinic zal draaien tijdens zijn verblijf in Suriname. Op de foto: de groep jeugdigen van Moengo die was afgereisd voor dit evenementSurinaamse Boks Bond

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 89 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK