Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 08 oktober 2017 14:58

Djoe en Esajas pakken brons voor Suriname

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De karateka's Nagaja Djoe en Jamil Esajas hebben zondagochtend een bronzen medaille voor Suriname in de wacht gesleept op de tweede Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen. De oogst voor Suriname staat daardoor op vier brons.

Nagaja Djoe, 15 jaar, was ingedeeld in de gewichtsklasse -53 kilogram. In de kwartfinales versloeg ze na een spannende strijd Lisa Mosqueda van Venezuela met 3-2. Om een plek in de finale stond ze tegenover Vitoria Leite Sarmento van Brazilië. De Braziliaanse was met 6-0 beter, waardoor Djoe genoegen moest nemen met brons. Sarmento veroverde kort daarna de gouden plak door een 7-2 winst op Francisca Gomez Soto van Chili.

Jamil Esajas, 16 jaar, pakte zijn bronzen plak in de categorie -61 kilogram. Hij verloor in zijn eerste partij met 2-4 van Francisco Martinez van Uruguay, maar kreeg daarna Alan Roque van Argentinië met 7-2 klein. Daardoor was hij verzekerd van den medaille. Het goud werd in de wacht gesleept door Maximiliano Loyola van Chili, het zilver ging naar Martinez.

Zondag is de slotdag van de Zuid-Amerikaanse Spelen voor sporters tussen veertien en zeventien jaar. De atleten Djoe en Aboikonie komen in de avonduren uit op het onderdeel verspringen. DWT

Ook atlete Monifah Djoe haalt brons binnen
In navolging van Navaro Aboikonie heeft ook Monifah Djoe zaterdagavond een bronzen medaille behaald op de hink-stap-sprong. In Chili kwam ze tot een afstand van 11,58 meter tijdens de tweede Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen.

Voor de zestienjarige Djoe haar tweede grote prestatie dit jaar. In juni had ze zilver voor Suriname veroverd tijdens de Zuid-Amerikaanse juniorenkampioenschappen in Guyana. Ze komt zondag uit op het verspringen.

Nerisnelia Dos Santos Sousa van Brazilië veroverde zaterdagavond de gouden plak met een sprong van 12,77 meter. Het zilver was voor Josefina González met een afstand van 11,81 meter. De bronzen plak van Djoe betekent dat Suriname nu op twee brons staat. DWT

Aboikonie wint bronzen medaille
Navaro Aboikonie heeft zaterdagavond de bronzen medaille behaald op het onderdeel hink-stap-sprong. Met een afstand van 14,53 meter bezorgde de zestienjarige atleet Suriname zijn eerste eremetaal tijdens de tweede Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen in Chili.

Het goud was weggelegd voor de Braziliaan Adrian Vieira. Zilver werd veroverd door de Colombiaan Manuel Mosquera. Adrian behaalde een afstand van 15.04 meter en Manuel 14.85 meter. Aboikonie doet zondag mee aan het verspringen.

In 2013 toen de eerste editie van deze spelen voor sporters tussen veertien en zeventien jaar in Peru werd gehouden, zorgde ook atletiek voor eremetaal. Dave Pika veroverde toen zilver (hink-stap-sprong) en brons (verspringen). De badmintonners Sören Opti en Santusha Ramzan haalden beiden ook brons binnen. DWT

Kwartfinale eindhalte basketballers
Chili heeft zich zaterdagmiddag gerevancheerd op Suriname. Door de 18-10 winst drong het gastland door tot de laatste vier van het onderdeel 3x3 basketbal en is de kwartfinale het eindpunt voor Suriname tijdens de tweede Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen.

Captain Chaïef Wielingen, Serdinio Rozewijn, Chevaro Kloppenburg en Vitone Sield hadden twee dagen terug verrast met de krappe 17-16 winst op het thuisland in de groepsfase. Maar met een plek in de halve finale op het spel sloeg Chili keihard terug.

Alvaro Preciado was ongrijpbaar en scoorde evenveel punten (10) als Suriname als geheel. Rozewijn had een team-high vijf punten voor Suriname, Sield drie en Wielingen en Kloppenburg elk één punt. De andere halve finalisten zijn Venezuela, Brazilië en Argentinië die respectievelijk Paraguay (19-12), Uruguay (16-15) en Ecuador (21-6) versloegen. DWT

Lees 75 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora