Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 10 oktober 2017 08:50

SuBoBo houdt succesvolle refreshment cursus Refree en Judge

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Surinaamse Boksbond (SuBoBo) heeft op 25 en 29 september 2017 een refreshment cursus Refree en Judge verzorgd met als docent Remie Burke. Er hadden zich 15 leden van de SuBoBo opgegeven voor deze cursus en hebben deze ook met succes afgerond.

De cursus bestond uit een theorie en praktijk gedeelte waarbij ook gebruik gemaakt werd van beeldmateriaal afkomstig van de recente AIBA wereldkampioenschappen gehouden in Duitsland. De cursus werd verzorgd in het gebouw van het Surinaams Olympich Comite (SOC), aangezien boksen een olympich tak van sport is.

Een soortgelijke cursus was reeds eerder verzorgd door de heer Remie Burke op 25 februari van dit jaar, maar vanwege de animo en het feit dat de regelgeving binnen de AIBA steeds blijft wijzigen was een refreshment noodzakelijk. De SuBoBo streeft ernaar toe elke kwartaal een refreshment cursus refree en judge te organiseren.

Binnekort zal de heer Remie Burke samen met een AIBA 1 ster official uit Guyana een diepgang cursus verzorgen voor de 15 cursisten omtrent refree en judge, waarbij na een theoretische en praktische test de geslaagden in aanmerking zullen komen voor niveau 1 refree & judge Suriname. Burke is zelf Level 1 coach, refree & judge van de USA Florida Boxing. Gezien het feit dat ook de coaches in Suriname opgeleid moeten worden heeft de SuBoBo het initiatief genomen om diverse coaches op te leiden.

De coaches opleiding zal verzorgt worden door een buitenlandse kader waarna zij bevordert zullen worden tot level 1 coach Suriname. De SuBoBo is nog aan het orienteren welke buitenlandse kader zij gaat laten halen naar Suriname. Wanneer deze opleiding verzorgt zal worden zal nog bekendgemaakt worden gezien het feit dat een coaches opleiding langer duurt dan een refree en judge opleiding.

Surinaamse Boksbond

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 65 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora