Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 03 augustus 2016 21:40

Ajax komt goed weg in Griekenland

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ajax is nog in de race om een plaats in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers van coach Peter Bosz waren voor rust kansloos tegen PAOK, maar zegevierden uiteindelijk met 1-2. Vorige week eindigde het in Amsterdam in 1-1.

Na twee minuten keek Ajax al tegen een achterstand. Debutant Heiko Westermann ging finaal in de fout bij een corner, waardoor Stefanos Athanasiadis eenvoudig kon scoren. PAOK kreeg vervolgens nog drie grote kansen om de score al te verdubbelen, maar deze werden gemist. Vlak voor rust kwam Ajax via een goedkoop gegeven strafschop weer terug in de wedstrijd; Davy Klaassen schoot raak.

In de tweede helft slaagde geen van beide ploegen er in om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Het duel leek af te stevenen op een verlenging, totdat Klaassen twee minuten voor tijd een bal voor zijn voeten kreeg en hij vervolgens in de korte hoek raak schoot.

Ajax is nu in ieder geval verzekerd van de groepsfase van de Europa League. In de komende weken speelt Ajax nog wel de vierde en laatste voorronde van de Champions League. Bij winst gaat het naar de groepsfase.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 204 keer Laatst aangepast op woensdag, 03 augustus 2016 21:47
Marsosur