Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 08 september 2016 22:04

Competities verzetten zich tegen nieuwe opzet Champions League

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De EFPL gaat niet akkoord met de nieuwe opzet van de Champions League. De UEFA besloot onlangs dat de vier voetballanden Spanje, Engeland, Duitsland en Italië, vanaf 2018 automatisch met vier clubs in het hoofdtoernooi zijn vertegenwoordigd.

De Europese voetbalbond nam dat besluit zonder overleg met de EFPL, die de nieuwe opzet "op een onaanvaardbare manier schadelijk voor de binnenlandse competities" noemt. Hierdoor moeten kampioenen van enkele kleinere voetballanden zich via de voorronde zien te plaatsen.

"Er is een grote verandering in de Champions League aangekondigd, zonder steun of consensus van de verschillende binnenlandse competities", aldus de EFPL in een verklaring. "Deze beslissing zal er voor zorgen dat het verschil tussen de rijke en andere clubs nog groter wordt."

Als de UEFA het plan niet wijzigt, dreigt de EFPL bij het plannen van de speelkalender voor de eigen competities geen rekening te houden met de speeldata van de Champions League. Bij de bijeenkomst van de organisatie waren vertegenwoordigers van onder meer de Eredivisie, Premier League, Bundesliga en Primera Division aanwezig.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 204 keer
Marsosur