Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 03 november 2016 08:01

Kwalificatie Real Madrid nog onzeker na gelijkspel

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Legia Warschau vs. Real Madrid Legia Warschau vs. Real Madrid

Borussia Dormund is dankzij een 1-0 thuiszege op Sporting Portugal al zeker van de achtste finales. Sporting, met Castaignos en Zeegelaar in de basis en Dost na rust als invaller, moest na de 1-0 van Ramos (kopbal) in de achtervolging.

De ploeg werkte hard, maar dichter bij de 1-1 dan een kopbal van Ruiz (over) kwam de ploeg niet. Real Madrid is nog niet zeker van kwalificatie. Real kwam bij Legia Warschau met 2-0 voor, maar het werd 3-3. Real stond na 55 seconden al op 1-0 na een schitterende volley van Bale. Legia kwam via Odjidja (schot in het kruis), Radovic (puntertje) en Moulin (schot via de paal) op 3-2. Kovacic voorkwam kort voor tijd een Poolse stunt.

Stand groep F: 1. Boruss.Dortmund *: 4-10 (11-3); 2. Real Madrid: 4-8 (12-7); 3. Sporting Portugal: 4-3 (4-5); 4. Legia Warschau: 4-1 (4-16). * naar achtste finales       

Monaco gaat aan de leiding in de groep met acht punten. De club uit het prinsdom won woensdag overtuigend van CSKA Moskou (3-0) en zette daarmee een grote stap richting de achtste finales. De einstand was bij rust al bereikt. Aanvoerder Falcao scoorde twee keer, en de openingstreffer werd gemaakt door Valère Germain. Monaco heeft acht punten. CSKA staat laatste met twee punten.

Tottenham Hotspur - Bay.Leverkusen: 0-1
Bayer Leverkusen heeft in groep E van de Champions League de tweede plaats overgenomen van Tottenham Hotspur door de Spurs op Wembley met 1-0 te kloppen. Koploper AS Monaco was een pover CSKA Moskou thuis eenvoudig met 3-0 de baas, mede dankzij twee treffers van Falcao. Het duurde lang voordat Leverkusen het soms wankele verdedigen van Tottenham afstrafte. Pas in de tweede helft brak Kampl de ban nadat de bal met wat geluk voor zijn voeten was gecaramboleerd. Janssen, die de geblesseerde Dembélé na een half uur verving, was in de slotfase nog dicht bij de 1-1. Nadat Dier met een vrije trap de lat had geraakt,kon hij net niet scoren uit de rebound.  

Stand groep E: 1. AS Monaco: 4-8 (7-3); 2. Bayer Leverkusen: 4-6 (4-3); 3. Tottenham Hotspur: 4-4 (2-3); 4. CSKA Moskou: 4-2 (3-7).

Porto heeft door een 1-0 zege op Club Brugge de beste papieren om zich bij de kampioen van Engeland te voegen. De zege kwam met wat fortuin tot stand, maar was wel meer dan verdiend. Brugge,dat aantrad met Denswil, Van Rijn en Vormer, werd een strafschop onthouden toen Torres hands maakte. Kort daarna maakte Silva 1-0 met een kopbal, die via een verdediger het doel in ging. In het vervolg was alleen Porto gevaarlijk en had Brugge weinig reden tot klagen.

Leicester City heeft voor het eerst kleerscheuren opgelopen in groep G van de Champions League. De debutant is door het 0-0 gelijkspel bij FC Kopenhagen wel bijna zeker van de volgende ronde.

Stand groep G: 1. Leicester City: 4-10 (5-0); 2. FC Porto: 4-7 (4-3); 3. FC Kopenhagen 4-5 (5-2); 4. Club Brugge: 4-0 (1-10).

In groep H leken Sevilla en Juventus al een ticket voor de volgende ronde in de wacht te slepen. Juventus verpestte voor beide clubs het feestje. Juve kwam tegen Olympique Lyon door een strafschop van Higuaín op 1-0; scheidsrechter Kuipers schatte de situatie goed in. Vervolgens kregen de Italianen nog voor rust een paar grote kansen. In de tweede helft nam Juve gas terug en in de slotfase strafte Lyon dat af. Tolisso kopte raak, waardoor de Fransen nog een kansje hebben.

Sevilla - Dinamo Zagreb: 4-0
Aan de winnaar van de laatste drie Europa Leagues lag het in elk geval niet. De Spanjaarden lieten niets heel van Dinamo Zagreb: 4-0.     

Stand groep H: 1. Sevilla: 4-10 (6-0); 2. Juventus: 4-8 (6-1); 3. Olympique Lyon: 4-4 (4-3); 4. Dinamo Zagreb: 4-0 (0-12).
                                       
Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 157 keer
Marsosur