Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 24 november 2016 06:54

Barcelona en City bereiken de achtste finales in Champions League

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

In groep A van de Champions League, waarin de kaarten al deels geschud waren, hebben Arsenal en Paris Saint-Germain (beide al geplaatst voor de tweede ronde) met 2-2 gelijkgespeeld. Cavani zette PSG op 0-1 door de bal bij de tweede paal binnen te glijden.

Lang creëerde Arsenal niets, maar uit een penalty werd het wel 1-1. Na de rust zette Arsenal aan en kwam het door een eigen goal van Verratti verdiend op 2-1. Nu drong PSG aan en kopte Verratti via Iwobi de ook verdiende 2-2 binnen. Cavani miste nog een opgelegde kans. 


Loedogorets en FC Basel speelden met 0-0 gelijk en de strijd om de derde plaats is daardoor nog niet beslist. Stand groep A: 1. Paris Saint Germain *: 5-11 (11-5); 2. Arsenal *: 5-11 (14-5); 3. Loedogorets: 5-2 (4-13); 4. FC Basel: 5-2 (2-8). * naar achtste finales

In groep B dacht Benfica zich voor de tweede ronde geplaatst te hebben. Op bezoek bij Besiktas stond het bij rust met 3-0 voor, maar het werd nog 3-3. De fraaiste Portugese goal was de 0-2. Semedo knalde raak via de lat. Curieus was de 0-3. De bal raakte twee keer de lat en een keer de paal, waarna Fejsa ten slotte scoorde. Tosun maakte 1-3 met een halve omhaal. Na een benutte penalty van Quaresma wankelde Benfica en kort voor tijd tikte Aboubakar raak:3-3.

Napoli - Dinamo Kiev: 0-0
Napoli bleef aan de leiding met evenveel punten als Benfica. Tegen Dinamo Kiev speelden de Italianen met 0-0 gelijk. Dinamo maakt daardoor geen kans meer op een vervolg in Europa. Stand groep B: 1. Napoli: 5-8 (9-7); 2. Benfica: 5-8 (9-8); 3. Besiktas: 5-7 (9-8); 4. Dinamo Kiev: 5-2 (2-6).

Manchester City - Celtic
FC Barcelona en Manchester City hebben zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Catalanen, met Jasper Cillessen de hele wedstrijd op de bank, wonnen in Glasgow met 2-0 van Celtic via twee goals van Lionel Messi. Daarmee is Barcelona winnaar van groep C. City speelde met 1-1 gelijk tegen Borussia Mönchengladbach en kan door het onderlinge resultaat (4-0 thuis) niet meer worden ingehaald door de Duitsers. Messi zorgde in de 24e minuut voor de openingstreffer van Barcelona, nadat hij met een prachtige pass werd bediend door Neymar.
In de tweede helft tekende de Argentijnse ster voor zijn negende treffer dit seizoen in de Champions League, door in de 55e minuut een penalty binnen te schieten.

Borussia Mönchengladbach - Manchester City: 1-1
Borussia Mönchengladbach kwam tegen City na iets meer dan twintig minuten nog wel op voorsprong door een goal van de Braziliaanse aanvaller Raffael. In de extra tijd van de eerste helft maakte David Silva de gelijkmaker, op aangeven van de Belgische spelmaker Kevin De Bruyne. Gladbach-middenvelder Lars Stindl kreeg in de 51e minuut zijn tweede gele kaart, waarna even later ook de Engelsen door moesten met tien man na een rode kaart voor Fernandinho. Beide ploegen kwamen met twintig spelers op het veld niet meer tot scoren. Stand groep C: 1. FC Barcelona *: 5-12 (16-4); 2. Manchester City *: 5-8 (11-9); 3. BorussiaM'gladbach + : 5-5 (5-8); 4. Celtic: 5-2 (4-15). * naar achtste finales + naar EL

Groep D:
FK Rostov - Bayern München
FK Rostov heeft een verrassende zege geboekt in het Champions League-duel met het al geplaatste Bayern München. De Russische ploeg, die met PSV strijdt om een vervolg in de Europa League, wees in eigen huis de Duitsers met 3-2 terug. Costa opende na een rush op rechts van Sanches de score met een knappe krul. Maar hij leidde met een matige pass ook de 1-1 van Azmoun in, die met een fraaie kapbeweging Boateng in de luren legde. Kort nadat Lahm, die in 109 CL-duels nog niet had gescoord, naast had gekopt haalde Boateng Noboa neer en Poloz benutte de penalty. Bernat maakte er al snel van dichtbij 2-2 van, waarna Noboa een vrije trap knap binnenschoot.

Atlético Madrid - PSV
PSV heeft in de Champions League met 2-0 verloren bij Atlético Madrid, dat al zeker was van de achtste finales. Voor een vervolg in de Europa League moet PSV nu thuis zien te winnen van Rostov. PSV, zonder de gepasseerde aanvoerder De Jong, dreigde in de beginfase overlopen te worden door Atlético, dat binnen tien minuten al drie kansen kreeg. Gameiro en Griezmann schoten maar net naast en een kopbal van Godin belandde in de handen van doelman Zoet.

De beste kans was echter voor Pereiro, die na een voorzet van Bergwijn iets te lang treuzelde. Spits Griezmann kon hem vervolgens net genoeg hinderen toen hij doelman Oblak onder vuur nam. Kort voor rust voorkwam Willems met een lastminute-ingreep dat Gameiro kon scoren en net na rust zeilde een kopbal van verdediger Giménez rakelings naast. Dat Gameiro wel scoorde was het haast logische gevolg van het grote veldoverwicht en de daaruit voortvloeiende kansen. Griezmann deed daarna een duit in het zakje en met de 2-0 was het doel voor de Spaanse ploeg, groepswinnaar worden, wel bereikt. Bij een nederlaag was dat de inzet geweest van het duel van Atlético bij Bayern. Na de treffer van Griezmann, die Zoet verschalkte met een schot in de korte hoek, geloofde Atlético het wel. Gameiro trof met een kopbal nog wel de lat. Stand groep D: 1. Atlético Madrid *: 5-15 (7-1); 2. Bayern München *: 5-9 (13-6); 3. FK Rostov: 5-4 (6-12); 4. PSV: 5-1 (4-11). * naar achtste finales

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 99 keer
Marsosur