Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 15 februari 2017 21:08

PSG vernedert Barça, Benfica verslaat Borussia Dortmund

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
PSG vs. Barcelona PSG vs. Barcelona

Met Angel Di María in de hoofdrol heeft Paris Saint-Germain dinsdagavond een masterclass gegeven tegen FC Barcelona. De Franse kampioen overklaste in eigen huis de Catalanen en wonnen met 4-0. Di María scoorde twee keer.

Julian Draxler en Edinson Cavani namen elk één treffer voor hun rekening. Paris Saint-Germain heerste op het middenveld en gaf nauwelijks kansen weg. Zelf kreeg de ploeg mogelijkheden om de score te openen en na ruim een kwartier was het dan ook raak. Dankzij een prachtige vrije trap van Di María kwam PSG op voorsprong. Vijf minuten voor rust maakte Julian Draxler het nog erger door de 2-0 te scoren. Tien minuten na rust was het opnieuw Di María die de opdracht voor FC Barcelona nog moeilijker maakte door de 3-0 achter Marc-André ter Stegen te krullen. Voor de Catalanen was de gifbeker nog altijd niet leeg. Twintig minuten voor tijd werd Edinson Cavani weggestuurd en de Uruguayaan faalde niet in de afwerking en bepaalde de eindstand op een voor Barcelona beschamende 4-0.

Benfica - Borussia Dortmund
In Lissabon was Borussia Dortmund met name in de eerste helft oppermachtig, maar de Duitsers kwamen maar niet tot scoren. Vlak na rust deed Benfica dat wel. Konstantinos Mitroglou tikte van dichtbij de 1-0 binnen. Niet veel later kreeg Pierre-Emerick Aubameyang de uitgelezen mogelijkheid om Dortmund vanaf elf meter naast de Portugezen te schieten, maar de international van Gabon schoot zijn strafschop slecht in en deze werd gestopt door doelman Ederson Moraes. Diezelfde sluitpost moest nog een paar keer handelend opteden om de 1-0 over de streep te trekken, maar gezien het krachtsverschil moet Borussia Dortmund thuis in staat zijn deze achterstand weg te poetsen.

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 122 keer
Marsosur