Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 09 maart 2017 19:00

Barça presteert onmogelijke

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

FC Barcelona heeft woensdag gedaan wat niemand nog voor mogelijk hield. De Catalanen werden in Parijs compleet weggespeeld, maar poetsten de Fransen in eigen huis met 6-1 van het veld. In Dortmund was Benfica een speelbal van Borussia Dortmund.

Barça had zich geen beter begin kunnen wensen. Al binnen drie minuten lag de eerste bal achter PSG-doelman Kevin Trapp. Luis Suárez kreeg de curieuze treffer op zijn naam en gaf de aanzet tot een grootse inhaalrace. De Catalanen moesten ook wel na de beschamende 4-0 in Parijs. Vijf minuten voor tijd kregen ze hulp van PSG-speler Layvin Kurzawa, die de 2-0 op zijn naam kreeg. Na rust werd het echt penibel voor de Fransen. Vanaf elf meter schoot Lionel Messi de 3-0 tegen de touwen waardoor Barcelona nog maar één goal nodig had om in elk geval een verlenging af te dwingen. De ploeg had daar ook nog ruim de tijd voor op dat moment. Eén moment van onoplettendheid in de Spaanse defensie was voor Edinson Cavani genoeg om aan alle onzekerheid een einde te maken.

Althans, zo leek het op dat moment. De 4-1 van Neymar in de 88e minuut was leuk voor de statistieken, maar toch niet meer dan dat? Toen de Braziliaan in de eerste minuut van de blessuretijd ook nog eens een strafschop benutte en er 5-1 van maakte, werd het toch nog weer spannend. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd was het Sergi Roberto die de inhaalrace en de avond perfect maakte. Zijn 6-1 betekende een plek in de kwartfinale voor Barcelona en de eerste keer dat een team zo’n achterstand uit een eerste wedstrijd goedmaakt.

Borussia Dortmund - Benfica
De Portugezen kwamen met een 1-0 voorsprong uit de thuiswedstrijd naar Duitsland, maar al na vier minuten was deze stand door Pierre-Emerick Aubameyang weggepoets. De geel-zwarte formatie ging vervolgens op zoek naar meer doelpunten, maar Benfica zou pas in de tweede helft echt buigen. Na een mooie aanval schoot Christian Pulisic na bijna een uur spelen de 2-0 binnen. Niet veel later was het Aubameyang die met zijn tweede van de avond de Duitsers op een bevrijdende 3-0 zette. Het laatste woord was ook aan de international van Gabon. Vijf minuten voor tijd bepaalde Aubameyang de eindstand op 4-0. Overige uitslagen: Napoli - Real Madrid 1-3, Arsenal - Bayern München 1-5

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 135 keer
Marsosur