Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 09 maart 2017 19:05

Ajax scoort, maar verliest wel in Denemarken

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ajax vertrekt met een dubbel gevoel uit de Deense hoofdstad. De Amsterdammers verloren met 2-1 en hebben dus dat belangrijke uitdoelpunt. Ajax weet echter ook dat er meer in had gezeten. In de return kan Peter Bosz geen beroep doen op de Davy Klaassen.

Ajax begon dramatisch aan de wedstrijd in de Deense hoofdstad. André Onana was de eerste Ajacied die de bal mocht aanraken toen hij het leer na ruim een halve minuut spelen uit het net mocht halen. Middenvelder Rasmus Falk ontsnapte aan de aandacht en schoot de bal diagonaal binnen.

FC Kopenhagen kreeg daarna kansen op de voorsprong uit te breiden, maar na zo’n kwartier spelen had ook Ajax in de gaten dat de wedstrijd was begonnen. De ploeg van Bosz kwam beter in de wedstrijd en na een half uur spelen resulteerde dat in de gelijkmaker. Kasper Dolberg stond aan het einde van een prima aanval en de Deense spits scoorde in zijn vaderland die zo belangrijke uitgoal. Voor de supporters van Kopenhagen was het de eerste keer sinds 20 augustus dat ze een bezoekende club zagen scoren.

Ajax kwam goed uit de kleedkamer en kreeg ook kansen om de leiding te nemen. Lasse Schöne en Donny van de Beek slaagden er echter niet in te scoren. Dat gold wel voor Andreas Cornelius. Na een aanval over de rechterkant kopte de spits van FC Kopenhagen de 2-1 achter Onana.

Vijf minuten voor tijd kreeg Davy Klaassen de uitgelezen mogelijkheid Ajax weer naast de Denen te brengen, maar de aanvoerder stuitte op de doelman. Niet veel later leek ajax alsnog op gelijke hoogte te komen, maar de tweede goal van Dolberg werd door de scheidsrechter afgekeurd. In de ogen van de Portugees protesteerde Klaassen wat al te hevig en dat kwam de aanvoerder op geel te staan, waardoor hij de return moet missen. Zonder Klaassen moeten de Amsterdammers volgende week in de eigen Arena een 2-1 achterstand uit de heenwedstrijd wegpoetsen.

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 109 keer
Marsosur